ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

 

Tι περιλαμβάνεται στην τιμή του PECS Summer School;

Η τιμή του PECS Summer School περιλαμβάνει: 4,5 ώρες την ημέρα εντατικής εκπαίδευσης επικοινωνίας για δέκα ημέρες (45 ώρες συνολικά), δύο θέσεις στο εκπαιδευτικό σεμινάριο PECS για γονείς, ένα εγχειρίδιο PECS για κάθε οικογένεια, ένα βιβλίο επικοινωνίας PECS, τις Εικόνες Pics for PECS σε ψηφιακή μορφή, μια αναλυτική τελική έκθεση προόδου και συνάντηση γονέων-εκπαιδευτών.

 

Έχω ήδη παρακολουθήσει το σεμινάριο PECS Επίπεδο 1. Μπορεί να αφαιρεθεί αυτό το κόστος από τα δίδακτρα του Summer School;

Όχι, το κόστος του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι ενσωματωμένο στην τιμή και δεν μπορεί να αφαιρεθεί. Συνιστούμε στους συμμετέχοντες να παρακολουθούν την εκπαίδευση περισσότερες από μία φορές, καθώς το παιδί τους μπορεί να βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο σε σχέση με την πρώτη φορά που συμμετείχαν. Επιπλέον, η παρακολούθηση της εκπαίδευσης από διαφορετικούς εισηγητές προσφέρει νέες ιδέες και προσεγγίσεις. Το μικρό μέγεθος των ομάδων δίνει επίσης τη δυνατότητα για περισσότερες ερωτήσεις, ενώ μπορεί να υπάρχουν διαφορετικά βίντεο, παρουσιάσεις και άλλο υλικό ανάλογα με το πότε παρακολούθησαν την εκπαίδευση.

 

Μπορώ να φέρω περισσότερα από δύο άτομα στην εκπαίδευση PECS;

Κάθε παιδί δικαιούται δύο δωρεάν θέσεις στην εκπαίδευση. Εάν επιθυμείτε επιπλέον θέσεις, θα υπάρχει μια μικρή επιπλέον χρέωση.

 

Ποιο είναι το ημερήσιο πρόγραμμαq

Κάθε ημέρα οι δραστηριότητές μας οργανώνονται έτσι ώστε να παρέχουν όσο το δυνατόν περισσότερες ευκαιρίες επικοινωνίας. Ο στόχος κάθε ημέρας είναι κάθε παιδί να έχει μεταξύ 60-70 καταγεγραμμένων ευκαιριών επικοινωνίας (data points). Παρακάτω παρατίθεται ένα ενδεικτικό πρόγραμμα, το οποίο μπορεί να διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και τις ικανότητες των παιδιών. Ο εκπαιδευτής της τάξης έχει κάποια ευελιξία στην προσαρμογή του προγράμματος ώστε να καλύπτει τις ανάγκες της ομάδας, καθώς και να συντονίζεται με τα υπόλοιπα τμήματα όταν λειτουργούν πολλαπλές τάξεις (όπως διαφορετικές ώρες για την παιδική χαρά ή την πισίνα).

8:30-9:00 Άφιξη – Δομημένο παιχνίδι
9:00-9:20 Πρωινό
9:20-10:50 Εναλλαγή κέντρων δραστηριοτήτων (περίπου 3-4 κέντρα των 20 -30 λεπτών)
10:50-11:30 Παιδική χαρά 11:30-12:00 τουαλέτα και Δομημένο παιχνίδι12:00-12:30 Παιχνίδι στον κήπο 12:30-1:00 Τουαλέτα -Μεσημεριανό – Αποχώρηση

 

Τι θα μάθει το παιδί μου στο PECS Summer School και σε ποιο στάδιο του πρωτοκόλλου PECS θα βρίσκεται στο τέλος των δύο εβδομάδων;

Την πρώτη και τη δεύτερη ημέρα θα αφιερώσουμε χρόνο για να αξιολογήσουμε τις τρέχουσες δεξιότητες PECS του παιδιού σας. Αυτή η περίοδος επιτρέπει επίσης στο προσωπικό του PECS Summer School να αναπτύξει μια θετική σχέση ενίσχυσης με το παιδί. Αυτό θα βοηθήσει ώστε οι υπόλοιπες ημέρες να είναι όσο το δυνατόν πιο επιτυχημένες. Οι στόχοι θα καθοριστούν μέχρι την τρίτη ημέρα του PECS Summer School.

Ορισμένα παιδιά μπορεί να ξεκινήσουν το Summer School έχοντας ήδη δεξιότητες PECS, ενώ για άλλα το σύστημα θα είναι εντελώς καινούριο. Δεν εγγυόμαστε ότι όλοι οι μαθητές θα φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο τελικό επίπεδο, αλλά θα εργαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε ώστε όλα τα παιδιά να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες.

 

Παρέχετε γεύματα;

Καθώς κάθε παιδί έχει ξεχωριστές προτιμήσεις στα φαγητά, δεν παρέχουμε γεύματα. Παρέχουμε σνακ βασισμένα στις πληροφορίες που έχουμε για το παιδί και στα κίνητρά του (ενισχυτές) σύμφωνα με τη συνέντευξη και τα ερωτηματολόγια που συμπληρώνουν οι γονείς.

Οι γονείς θα πρέπει να παρέχουν το πρωινό και μεσημεριανό γεύμα των παιδιών τους. Έχουμε τη δυνατότητα να ζεστάνουμε φαγητά εφόσον χρειάζεται.

 

Το παιδί μου ακολουθεί ειδική διατροφή. Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτό στο PECS Summer School;

Θα προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε σε αλλεργίες και διατροφικούς περιορισμούς όσο το δυνατόν καλύτερα. Ζητάμε από τους γονείς να παρέχουν όλα τα γεύματα και τους τροφικούς ενισχυτές, σύμφωνα με τη διατροφή του, καθώς πολλά παιδιά έχουν διαφορετικούς διατροφικούς περιορισμούς.

Ποια είναι η αναλογία προσωπικού στην τάξη; Η τάξη αποτελείται από 2-3 μαθητές και στελεχώνεται από έναν εκπαιδευτή και 2 εκπαιδευτές – βοηθούς. Υπάρχει κατ’ ελάχιστον αναλογία 3:2. Περιστασιακά μπορεί να έχουμε εθελοντές από την Pyramid Educational Consultants ή ασκούμενους στην τάξη, γεγονός που ενδέχεται να αλλάξει την αναλογία προσωπικού σε κάποια συγκεκριμένη ημέρα.

 

Μπορεί να παρευρεθεί μαζί με το παιδί μου ο προσωπικός του συνοδός;

Ο υπεύθυνος PECS Summer School θα λαμβάνει τις αποφάσεις σχετικά με τη στελέχωση κάθε τάξης. Τα παιδιά δεν μπορούν να φέρουν το δικό τους προσωπικό υποστήριξης, καθώς ενδέχεται να μην είναι κατάλληλα εκπαιδευμένο όπως το προσωπικό που προσλαμβάνεται, και όλα τα μέλη του προσωπικού πρέπει να μπορούν να εργάζονται με όλα τα παιδιά. Σε ορισμένες περιπτώσεις έχουμε προσλάβει άτομα κατόπιν σύστασης γονέων και επιπλέον αξιολόγησης των δεξιοτήτων τους, αλλά τα τοποθετήσαμε σε διαφορετική τάξη από εκείνη του παιδιού που ήδη γνώριζαν. Αυτό δίνει στο προσωπικό τη δυνατότητα να αποκτήσει

εμπειρία στο PECS με άλλα παιδιά και εξασφαλίζει την ίδια εμπειρία για όλους τους εκπαιδευόμενους.