Συχνές Ερωτήσεις Αρχική

Δεν είστε σίγουροι από που να ξεκινήσετε το PECS; Δεν είστε βέβαιοι για το που να απευθυνθείτε για ένα πρόβλημα με ένα προϊόν; Θέλετε να μάθετε περισσότερα για την Pyramid και για το τι κάνουμε; Δείτε τα θέματα παρακάτω ή αναζητήστε μία απάντηση, είναι χαρά μας να σας βοηθήσουμε!​

Δεν βρίσκετε αυτό που ζητάτε; Στείλτε μας email στο: pecsgreece@pecs.com

Pyramid Και PECS

To Εκπαιδευτικο Μοντελο Pyramid

Closed Tab
Τι είναι το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid;

Το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid αποτελεί ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο για τη διαμόρφωση και υποστήριξη αποτελεσματικών εκπαιδευτικών περιβαλλόντων. To Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid δίνει έμφαση στο «γιατί» της μάθησης, στο «πώς» να διδάξουμε και όχι μόνο στο «τι» να διδάξουμε. Έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να βοηθήσει επαγγελματίες και γονείς να θέτουν τις σωστές ερωτήσεις που θα συμβάλλουν στη μεγιστοποίηση της προόδου του μαθητή. Μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην σελίδα για το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid.

Προσφέρει η Pyramid εποπτεία μέσα στην τάξη, στο σπίτι και ή σε μέρη μέσα στην κοινότητα;

Ναι, οι σύμβουλοι της Pyramid θα χαρούν πολύ να παρέχουν καθοδήγηση σε εσάς, στην ομάδα σας και/ή στον μαθητή σας. Οι σύμβουλοί μας έχουν βαθιά γνώση και εμπειρία έχοντας δουλέψει με μαθητές με αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμό, επικοινωνιακά ελλείμματα και προβλήματα συμπεριφοράς. Μάθετε περισσότερα για τις Υπηρεσίες Εποπτείας και Υποστήριξης.

What is Pyramid’s stance on person-first vs identity-first language?

The language we use to define and describe ourselves involves complex issues. The language regarding cultural identities related to race, gender, abilities, and sexual orientation is evolving (and changing). The current discussion in the field of autism centers around individuals’ preferences for ‘identity-first’ versus ‘person-first’ terms.  Using ‘identity-first’ language we would say “autistic person.”  Using ‘person-first’ language we would say “person with autism.”  Our priority is to ask about and follow the wishes of individuals with whom we are interacting. Given our own history and involvement with thousands of individuals and families, we talk and write about learners with ASD using person-first language, but we are happy to accommodate other phrases when requested.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕΣΩ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΕΙΚΟΝΩΝ PECS®

Closed Tab
Πώς προσδιορίζω αν ένα άτομο είναι υποψήφιο για PECS;

Απαντήστε τις ερωτήσεις σε αυτό το διάγραμμα προκειμένου να προσδιορίσετε εάν ένα άτομο είναι υποψήφιο για PECS.

Τι χρειάζεται να προετοιμάσω για κάθε μαθητή πριν ξεκινήσω τη διδασκαλία του PECS;

Το πιο σημαντικό στοιχείο για την επιτυχή εφαρμογή του PECS είναι ο προσδιορισμός ενός συνόλου ισχυρών ενισχυτών. Η ομάδα πρέπει να εντοπίσει αντικείμενα ή/και δραστηριότητες που ευχαριστούν τον μαθητή καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Επιπλέον είναι σημαντικό να σχεδιάσετε επικοινωνιακές ευκαιρίες όπως το να παρακολουθείτε προσεκτικά τους ενισχυτές που έχετε εντοπίσει έτσι ώστε να υπάρχει περιορισμένη προσβασιμότητα. Αν αυτά τα αντικείμενα είναι πάντα διαθέσιμα, ο μαθητής θα έχει μικρότερο κίνητρο να τα ζητήσει κατά τη διάρκεια των πρώτων μαθημάτων PECS. Επιπλέον, θα χρειαστεί να έχετε ετοιμάσει εικόνες πριν την πρώτη συνεδρία PECS. To σετ συμβόλων που θα χρησιμοποιήσετε δεν είναι σημαντικό στα πρώτα στάδια του PECS. Προτείνουμε να επιλέξετε ένα σετ συμβόλων που είναι εύκολο για εσάς να αναπαράγετε και να διατηρείτε. Αν είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές στο σετ συμβόλων, αυτές οι αλλαγές θα γίνουν στο Στάδιο ΙΙΙ.

Το άτομο που σκέφτομαι να ξεκινήσει PECS δεν μπορεί να κάνει ταύτιση. Θα πρέπει να αναβάλλουμε την εισαγωγή του PECS μέχρις ότου κατακτηθεί αυτή η δεξιότητα;

Οι δεξιότητες ταύτισης/διάκρισης δεν είναι αναγκαίες για να ξεκινήσετε το PECS. To PECS ξεκινάει διδάσκοντας τις σημαντικές θεμελιώδεις δεξιότητες επικοινωνίας του «πώς επικοινωνούμε» και του «πώς γινόμαστε επίμονοι στην επικοινωνία». Ξεκινάμε χρησιμοποιώντας μεμονωμένες εικόνες κατά τη διάρκεια των πρώτων δύο σταδίων του PECS. Στα αρχικά στάδια, η εικόνα λειτουργεί σαν εισιτήριο που πρέπει να ανταλλαχθεί με έναν σύντροφο επικοινωνίας. Αυτές οι έννοιες παραλληλίζουν την τυπική ανάπτυξη της γλώσσας, στο ότι τα μικρά παιδιά ξεκινούν να αναπτύσσουν βασικές δεξιότητες επικοινωνίας (π.χ από κοινού προσοχή με χειρονομίες) πριν την εμφάνιση των πρώτων λέξεων. Κατά έναν παρόμοιο τρόπο, αρχικά διδάσκουμε την τέχνη της επικοινωνίας μέσω του PECS και στην συνέχεια στο Στάδιο ΙΙΙ εστιάζουμε στο να χτίσουμε το λεξιλόγιο εικόνων. Στο στάδιο ΙΙΙ χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες τεχνικές διδασκαλίας για τη διδασκαλία της διάκρισης εικόνων. Αυτές οι τεχνικές διδασκαλίας έχουν υπάρξει αποτελεσματικές με παιδιά που πριν δεν μπορούσαν να κατακτήσουν διάφορα μαθήματα ταύτισης.

Το PECS θα εμποδίσει τα άτομα να μάθουν να μιλούν;

Έρευνες ήδη από τη δεκαετία του 1960 έχουν καταδείξει ότι τα συστήματα Ενισχυτικής Εναλλακτικής Επικοινωνίας (AAC) δεν αναστέλλουν την ανάπτυξη της ομιλίας, αντίθετα μάλλον διευκολύνουν την ανάπτυξη της ομιλίας.

Κάθε μαθητής χρειάζεται το δικό του Βιβλίο Επικοινωνίας; Είναι ποτέ σκόπιμο να χρησιμοποιούμε θεματικούς πίνακες;

Εφόσον βλέπουμε το Βιβλίο Επικοινωνίας PECS ισοδύναμο με τη φωνή του μαθητή, κάθε μαθητής θα χρειαστεί να έχει το δικό του Βιβλίο Επικοινωνίας. Δεν μοιραζόμαστε τη φωνή μας, οπότε δεν θα πρέπει να απαιτήσουμε από τους μαθητές μας να μοιραστούν τα Βιβλία Επικοινωνίας. Ο μαθητής θα διδαχθεί να μεταφέρει το βιβλίο σε όλα τα περιβάλλοντα κατά την έναρξη του σταδίου ΙΙ. Θα είναι ευθύνη του μαθητή να μεταφέρει το βιβλίο του καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Μετά τη διδασκαλία διάκρισης στο Στάδιο ΙΙΙμπορείτε να χρησιμοποιήσετε Πίνακες Θεμάτων/Δραστηριοτήτων. Αυτοί οι πίνακες περιέχουν λεξιλόγιο σχετικό με μία συγκεκριμένη τοποθεσία ή δραστηριότητα. Για παράδειγμα, στο χώρο του σπιτιού μπορεί να τοποθετηθεί ένας θεματικός πίνακας στην κουζίνα, ο οποίος περιλαμβάνει μία ποικιλία επιλογών από φαγητά. Στο γυμναστήριο του σχολείου, ο πίνακας μπορεί να έχει εικόνες σχετικές με δραστηριότητες αδρής κίνησης.

Θυμηθείτε ότι αν ένα αντικείμενο είναι ενισχυτικό για τον μαθητή σας, η εικόνα που υπάρχει στον Πίνακα Δραστηριοτήτων θα πρέπει να υπάρχει και στο Βιβλίο Επικοινωνίας PECS. Μία στρατηγική που βοηθάει στον χώρο του σπιτιού μπορεί να είναι να χρησιμοποιήσετε τις Εσωτερικές Σελίδες του Βιβλίου Επικοινωνίας ως Πίνακες Δραστηριοτήτων που μπορούν να αναρτηθούν μέσα στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν είστε έτοιμοι να φύγετε από το σπίτι, οι Εσωτερικές Σελίδες μπορούν εύκολα να συγκεντρωθούν και να τοποθετηθούν μέσα στο Βιβλίο Επικοινωνίας.

Σε τι διαφέρει το PECS από τα οπτικά προγράμματα;

Το PECS είναι ένα επιστημονικά τεκμηριωμένο, οπτικό σύστημα εκφραστικής επικοινωνίας για άτομα με περιορισμένη λειτουργική επικοινωνία. Αποτελείται από 6 στάδια και ενσωματώνει συγκεκριμένες τεχνικές διδασκαλίας σε όλο το πρωτόκολλο. Τα οπτικά προγράμματα είναι ένα οπτικό εργαλείο που ταξινομεί τις δραστηριότητες και τα γεγονότα που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια μίας ημέρας ή μίας συγκεκριμένης χρονικής περιόδου. Μπορεί να είναι βοηθητικά για να γνωρίζει κανείς τι να κάνει, πού να πάει, δραστηριότητες που πρέπει να ολοκληρώσει και μεταβάσεις που συμβαίνουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.

ΣΤΑΔΙΟ ​I

Closed Tab
Πόσο πρέπει να διαρκεί μία εκπαιδευτική συνεδρία;

Η διάρκεια μίας συνεδρίας θα εξαρτηθεί από δύο παράγοντες. Ο πρώτος παράγοντας αφορά το ενδιαφέρον του μαθητή. Μπορεί να κάνετε μία ή είκοσι δοκιμές, αρκεί ο μαθητής να συνεχίζει να κάνει ενάρξεις (πχ. να απλώνει το χέρι προς το αντικείμενο). Όταν ο μαθητής σταματήσει τις ενάρξεις, ο εκπαιδευτής μπορεί να αποφασίσει είτε να προσφέρει έναν νέο/διαφορετικό ενισχυτή ή να λήξει τη συνεδρία. Έχετε στο νου σας ότι θα πρέπει πάντα να κλείνετε τη συνεδρία με μία θετική νότα, πριν τον κορεσμό, την πλήξη και/ή την εμφάνιση Ακατάλληλων με το Πλαίσιο Συμπεριφορών.

Ο δεύτερος παράγοντας αφορά την διαθεσιμότητα του δεύτερου εκπαιδευτή. Δύο εκπαιδευτές απαιτούνται για την εφαρμογή του Σταδίου Ι του πρωτοκόλλου. Ως εκ τούτου, το μήκος συνεδρίας ενδέχεται μερικές φορές να εξαρτάται από τους χρονικούς περιορισμούς του δεύτερου εκπαιδευτή.​

Πόσες εικόνες εισάγουμε στο Στάδιο Ι;

Οι δεξιότητες διάκρισης εικόνων δεν αποτελούν ούτε προϋπόθεση για να ξεκινήσετε το Στάδιο Ι ούτε στόχο αυτού του σταδίου. Στο Στάδιο Ι η εικόνα λειτουργεί ως εισιτήριο που ανταλλάσσεται για ένα επιθυμητό αντικείμενο. Ως εκ τούτου, μία εικόνα παρουσιάζεται κάθε φορά.

Παρόλα αυτά, ο μαθητής μπορεί να ζητήσει διάφορα πράγματα κατά τη διάρκεια μίας συνεδρίας. Κάθε φορά που αλλάζει ο ενισχυτής, η αντίστοιχη εικόνα τοποθετείται αμέσως μπροστά στον μαθητή. Επομένως, αν και μία εικόνα παρουσιάζεται κάθε φορά, ο μαθητής θα πρέπει να ανταλλάσσει διάφορες εικόνες για όλους τους ενισχυτές που έχετε εντοπίσει κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Πόσους εκπαιδευτές χρειάζομαι για να εφαρμόσω το Στάδιο Ι του πρωτοκόλλου του PECS;

Πρέπει να έχετε δύο εκπαιδευτές για να ξεκινήσετε την εφαρμογή του πρωτοκόλλου του PECS. Ένα άτομο θα παίξει τον ρόλο του συντρόφου επικοινωνίας. Ο δεύτερος εκπαιδευτής θα παίξει τον ρόλο του σωματικού καθοδηγητή. Η έρευνα υποδεικνύει ότι οι σωματικές βοήθειες που δίνονται πίσω από τον μαθητή είναι πιο αποτελεσματικές και αποσύρονται πιο εύκολα από αυτές που δίνονται από μπροστά. Ως εκ τούτου, αν δεν έχετε διαθέσιμους δύο εκπαιδευτές, θα πρέπει να περιμένετε για να ξεκινήσετε την εφαρμογή του PECS.

Σε πόσα περιβάλλοντα θα πρέπει να στοχεύσω την εφαρμογή του PECS;

Το PECS θα πρέπει να εφαρμόζεται σε όλα τα περιβάλλοντα ξεκινώντας από το Στάδιο Ι. Οι πρώτες ανταλλαγές συνήθως γίνονται σε ένα δομημένο περιβάλλον, καθώς ο σύντροφος επικοινωνίας, ο σωματικός καθοδηγητής και ο μαθητής ευθυγραμμίζονται κοντά μεταξύ τους. Οι εκπαιδευτές θα πρέπει να δομήσουν επικοινωνιακές ευκαιρίες μέσα στην τάξη, στην παιδική χαρά, στην καφετέρια, στο σπίτι, στην κοινότητα κ.α. Κάθε περιβάλλον στο οποίο ένα άτομο που μιλάει χρησιμοποιεί τη φωνή του για να επικοινωνήσει, αποτελεί περιβάλλον στόχο για την εφαρμογή του PECS.

Δουλεύουμε αρκετό καιρό στο Στάδιο Ι και το παιδί δεν ανταλλάσσει αυτόνομα την εικόνα. Ποιο μπορεί να είναι το πρόβλημα;

Ενδέχεται να χρειαστεί να δώσετε προσοχή στους παρακάτω τομείς προκειμένου να βοηθήσετε την κατάκτηση του Σταδίου Ι:

 1. Ενισχυτές: Αξιολογείστε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε. Αποτελούν τα αντικείμενα/δραστηριότητες ισχυρούς ενισχυτές από πλευράς του μαθητή; Διεξάγετε συχνές αξιολογήσεις προτιμήσεων για να βεβαιωθείτε ότι τα αντικείμενα/δραστηριότητες είναι ακόμη επιθυμητά. Επίσης, φροντίστε να διαχειριστείτε το περιβάλλον σας με τέτοιο τρόπο ώστε οι ενισχυτές να μην είναι «ελεύθεροι» όλη την ημέρα. Οι ενισχυτές θα πρέπει να τοποθετούνται μέσα σε κουτιά ή σε ψηλά ράφια, έτσι ώστε αν ο μαθητής θέλει να έχει πρόσβαση στο αντικείμενο , θα πρέπει να κάνει ένα αίτημα.
 2. Πρωτοβουλία από πλευράς του μαθητή: Περιμένετε τον μαθητή να πάρει πρωτοβουλία (πχ. να απλώσει το χέρι προς το αντικείμενο) ΠΡΙΝ δώσετε βοήθεια για την ανταλλαγή; Το Στάδιο Ι έχει στόχο την πρωτοβουλία από πλευράς του μαθητή, ως εκ τούτου το άπλωμα του χεριού προς το αντικείμενο πρέπει να συμβεί πριν παρέμβει ο εκπαιδευτής. Εάν ο μαθητής δεν απλώνει το χέρι προς το αντικείμενο, ίσως αυτό αποτελεί ένδειξη ότι ο μαθητής δεν ενδιαφέρεται πια ή δεν θέλει τον ενισχυτή. Αυτή είναι ίσως μία καλή στιγμή να διεξάγετε μία μικρή αξιολόγηση προτιμήσεων εντός του μαθήματος.
 3. Εκπαιδευτές: Χρησιμοποιείτε δύο εκπαιδευτές, έναν σύντροφο επικοινωνίας και έναν σωματικό καθοδηγητή για να διδάξετε την ανταλλαγή; Πρέπει να έχετε δύο εκπαιδευτές για να διδάξετε το Στάδιο Ι. Δεν υπάρχει τρόπος να διδάξετε τις δεξιότητες πρωτοβουλίας του Σταδίου Ι με έναν μόνο εκπαιδευτή. Αξιολογείστε ότι και οι δύο εκπαιδευτές ακολουθούν το πρωτόκολλο του PECS. Μπορείτε να βρείτε τη Λίστα Αξιολόγησης Εκπαιδευτή PECS στο Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS, 2η έκδοση, σελ 373.

Παρακαλούμε έχετε κατά νου ότι κάποιοι μαθητές μπορεί να επιδείξουν μία πιο αργή καμπύλη μάθησης. Εάν ο μαθητής τείνει να μαθαίνει όλες τις δεξιότητες με πιο αργό ρυθμό, είναι εύλογο να υποθέσουμε ότι και η κατάκτηση των δεξιοτήτων του Σταδίου Ι θα πάρει επίσης κάποιο χρόνο.

ΣΤΑΔΙΟ II

Closed Tab
Πόσες εικόνες παρουσιάζονται κάθε φορά στο Στάδιο ΙΙ;

Μία εικόνα παρουσιάζεται κάθε φορά στο Στάδιο ΙΙ. Η εικόνα πρέπει να τοποθετείται στο εξώφυλλο του βιβλίου, καθώς το Βιβλίο Επικοινωνίας εισάγεται στο ξεκίνημα αυτού του σταδίου. Παρόλο που μία μόνο εικόνα παρουσιάζεται κάθε φορά, ο μαθητής θα πρέπει να ανταλλάσσει μία ποικιλία εικόνων για όλους τους  ενισχυτές που έχετε εντοπίσει καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η διάκριση δεν αποτελεί προϋπόθεση για το Στάδιο ΙΙ. Το Στάδιο ΙΙ εστιάζει στην απόσταση και στην επιμονή.

Δεν θέλω οι μαθητές μου να σηκώνονται από τις θέσεις τους κατά την διάρκεια της σχολικής ημέρας. Ωστόσο, αντιλαμβάνομαι ότι η επιμονή είναι μία σημαντική δεξιότητα που πρέπει να διδάξω. Πώς μπορώ να συνδυάσω αυτά τα ζητήματα;

Η διδασκαλία της απόστασης και της επιμονής είναι επιτακτική προκειμένου οι μαθητές μας να δουν το PECS ως ένα λειτουργικό μέσο επικοινωνίας. Οι μαθητές μας πρέπει να μάθουν ότι μπορούν να επικοινωνούν με όλους τους ανθρώπους σε όλα τα περιβάλλοντα ακόμη και αν ο σύντροφος επικοινωνίας δεν είναι κοντά. Ως εκ τούτου, θα πρέπει να προσδιορίσετε ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας όπου η μετακίνηση επιτρέπεται. Αυτό μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια φυσικών κινητικών δραστηριοτήτων όπως η γυμναστική, το διάλειμμα κλπ. Επιπλέον, εκτός από τις μετακινήσεις μέσα στα δομημένα μαθήματα της τάξης μπορείτε να διδάξετε στους μαθητές σας να τραβούν την προσοχή με άλλους τρόπους. Πολλοί από τους μαθητές μας μαθαίνουν να σηκώνουν το χέρι τους για να τραβήξουν την προσοχή του δασκάλου μέσα στην τάξη.

Τι κάνω με τον μαθητή με κινητικές δυσκολίες; Πώς μπορώ να του διδάξω επιμονή με το PECS;

Για τους μαθητές που αντιμετωπίζουν κινητικά θέματα, συμπεριλαμβανομένων μαθητών σε αναπηρικό καροτσάκι, δεν θα πρέπει να αναμένουμε να περπατήσουν/ να διανύσουν μεγάλες αποστάσεις. Αντ’ αυτού, θα τους διδάξουμε να χρησιμοποιούν μία συσκευή κλήσης (πχ. Κορνίζα που μιλάει, το BIGmack, ένα κουδούνι, κλπ). Ο σωματικός καθοδηγητής θα διδάξει στον μαθητή να πατάει τη συσκευή κλήσης, η οποία προγραμματίζεται να εκφωνεί μία γενικευμένη φράση τύπου «Έλα εδώ, παρακαλώ». Αυτό θα αποτελεί ένδειξη για τον σύντροφο επικοινωνίας να προσεγγίσει τον μαθητή. Από εκεί, ο μαθητής θα ανταλλάξει τη μονή εικόνα για τον ενισχυτή. Ο σύντροφος επικοινωνίας θα πρέπει σιγά σιγά να αυξήσει τον χρόνο προτού να είναι διαθέσιμος να λάβει το μήνυμα του μαθητή. Η συσκευή κλήσης και το Βιβλίο Επικοινωνίας θα πρέπει μόνιμα να βρίσκονται σε μία περιοχή εύκολη σε πρόσβαση (πχ. Βιβλίο και συσκευή τοποθετημένα πάνω στο αναπηρικό καροτσάκι). Πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο διδασκαλίας αυτής της δεξιότητας μπορείτε να βρείτε στο Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS, 2η Έκδοση.

ΣΤΑΔΙΟ ​III

Closed Tab
Πότε πρέπει να ξεκινήσει η διδασκαλία της διάκρισης στο Στάδιο ΙΙΙ;

Μόλις ο μαθητής επιδείξει διάνυση αποστάσεων και επιμονή στις επικοινωνιακές του αλληλεπιδράσεις, πρέπει να γίνει εισαγωγή του Σταδίου ΙΙΙΑ – Δεξιότητες Οπτικής Διάκρισης. Κατά τη διάρκεια άλλων ωρών μέσα στην ημέρα, ο μαθητής θα πρέπει να συνεχίσει να γενικεύει τις δεξιότητες του Σταδίου ΙΙ.

Ο μαθητής μου δυσκολεύεται με την οπτική διάκριση στο Στάδιο ΙΙΙΑ. Υπάρχουν εναλλακτικές;

Πριν σκεφτείτε την χρήση εναλλακτικών τεχνικών, η ομάδα θα πρέπει να αξιολογήσει τις διαδικασίες διδασκαλίας που έχουν χρησιμοποιηθεί για τη διδασκαλία του Σταδίου ΙΙΙΑ.

 1. Ξεκίνησε η ομάδα με ένα πολύ επιθυμητό έναντι ενός μη επιθυμητού ή άσχετου με τη συνθήκη αντικειμένου;
 2. Εφάρμοζαν όλα τα μέλη της ομάδας την τεχνική των 4 Βημάτων Διόρθωσης Λάθους;
 3. Ενίσχυε η ομάδα γρήγορα τη νέα συμπεριφορά στη διδασκαλία της διάκρισης;
 4. Επέμεινε η ομάδα στις προαναφερόμενες τεχνικές για αρκετό χρόνο προκειμένου να προσδιορίσει την αποτελεσματικότητα της τεχνικής;
 5. Υπήρξαν αρκετές ευκαιρίες και δοκιμές στο επίπεδο διδασκαλίας που διεξαγόταν κάθε ημέρα;
 6. Επίσης έχετε κατά νου ότι η ομάδα θα πρέπει να δίνει στον μαθητή ευκαιρίες και στο επίπεδο διδασκαλίας του και στο επίπεδο κατάκτησης του κατά τη διάρκεια κάθε ημέρας.

Εάν το Στάδιο ΙΙΙΑ (το πρώτο επίπεδο Διδασκαλίας Διάκρισης) εφαρμόστηκε σωστά και δεν σημειώθηκε πρόοδος, τότε πρέπει να διερευνηθούν εναλλακτικές τεχνικές.  Οποιαδήποτε εναλλακτική χρησιμοποιήσετε, θα περιλαμβάνει και αλλαγές σε κάποια μέρη του μαθήματος (π.χ. πώς παρουσιάζουμε τις επιλογές). Αυτές οι αλλαγές έχουν συχνά τη μορφή βοηθειών που εισάγουμε μέσα στο μάθημα για να βοηθήσουμε τους μαθητές να επιτύχουν. Μόλις παρατηρήσουμε επιτυχία, αυτές οι βοήθειες θα πρέπει να αποσυρθούν σταδιακά μέχρι να εξαλειφθούν. Ανατρέξτε στις σημειώσεις σας από το Σεμινάριο PECS Επίπεδο 1 ή στο Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS, 2η Έκδοση, για να θυμηθείτε ξανά κάποιες Εναλλακτικές Τεχνικές Διδασκαλίας της Διάκρισης. Μπορείτε επίσης να επισκεφτείτε το κατάστημα προϊόντων για υλικά που εστιάζονται στην διδασκαλία Εναλλακτικών Τεχνικών Διάκρισης.

Πότε εισάγεται νέο λεξιλόγιο;

Νέο λεξιλόγιο μπορεί να προστεθεί σε κάθε στάδιο. Θυμηθείτε, το νέο λεξιλόγιο επιλέγεται με βάση τις προτιμήσεις/ενισχυτές του μαθητή σας. Όταν ο μαθητής σας είναι στο Στάδιο ΙΙΙΒ- Σύνθετη Διάκριση και πέραν αυτού, ο εκπαιδευτής θα πρέπει να διεξάγει Έλεγχο Αντιστοιχίας για να διασφαλίσει ότι ο μαθητής όντως κατανοεί την εικόνα.

ΣΤΑΔΙΟ IV

Closed Tab
Είναι εντάξει αν ο μαθητής βάλει πρώτα την εικόνα του ενισχυτή στη Βάση Πρότασης πριν βάλει την εικόνα «Θέλω» στην βάση;

Κατά την διδασκαλία των δεξιοτήτων του Σταδίου IV, ο μαθητής διδάσκεται να τοποθετεί πρώτα τον Εκκινητή Πρότασης (Θέλω) στη Βάση Πρότασης και στη συνέχεια να τοποθετεί την εικόνα του ενισχυτή στη βάση. Μετά την κατάκτηση του Σταδίου IV, ο μαθητής μπορεί ανεξάρτητα να ξεκινήσει να δομεί τη Βάση Πρότασης με νέους τρόπους. Ο μαθητής μπορεί να τοποθετήσει και τις δύο εικόνες στη βάση την ίδια στιγμή και/ή να τοποθετήσει πρώτα την εικόνα του ενισχυτή στη Βάση Πρότασης και μετά τον Εκκινητή Πρότασης. Αυτοί οι τύποι δόμησης της Βάσης Πρότασης είναι εντάξει, υπό τον όρο ότι η Βάση Πρότασης που τελικά ανταλλάσσεται, εμφανίζεται με τη σωστή σειρά. Αν προκύψουν λάθη στην αλληλουχία, θυμηθείτε να χρησιμοποιήσετε τη Διαδικασία Διόρθωσης με Βήματα προς τα Πίσω.

Ποιος αποδομεί τη Βάση Πρότασης και/ή τοποθετεί τις εικόνες πίσω στο εσωτερικό του βιβλίου;

Αρχικά, ο σύντροφος επικοινωνίας θα πρέπει να βγάλει τις εικόνες από τη Βάση Πρότασης και να τις επανατοποθετήσει πάνω/μέσα στο Βιβλίο Επικοινωνίας. Το να απαιτήσουμε από τον χρήστη PECS να το κάνει, καθυστερεί χωρίς λόγο την επικοινωνιακή αντίδραση για αυτόν ή αυτή. Κάποιοι μαθητές ωστόσο επιμένουν να είναι οι ίδιοι που θα βάλουν τις εικόνες τους πίσω. Αυτό είναι εντάξει.

Ουσιαστικά, καθώς οι μαθητές εντάσσονται σε δραστηριότητες μέσα στην κοινότητα, θα χρειαστεί να μάθουν να παίρνουν πίσω τη βάση από τον «εκάστοτε σύντροφο επικοινωνίας» έτσι ώστε να μη χαθούν οι Εικόνες και οι Βάσεις Πρότασης. Όταν διδάσκετε αυτήν τη δεξιότητα, συνιστούμε τη χρήση σωματικών βοηθειών ή χειρονομιών αντί λεκτικών βοηθειών (όπως, «Βάλε τις εικόνες στη θέση τους»). Οι σωματικές βοήθειες ή οι χειρονομίες που θα εντάξετε σε αυτό το μάθημα είναι πολύ πιο εύκολο να αποσυρθούν από τις λεκτικές βοήθειες και θα προωθήσουν την ανεξαρτησία όσο το δυνατόν πιο γρήγορα.

Ο μαθητής μου κάποιες φορές προφέρει κάποιες λέξεις ενώ δομεί τη Βάση Πρότασης ή όταν του την «διαβάζω». Θέλω να μιλάει ΚΑΘΕ φορά! Πώς μπορώ να ενθαρρύνω την ομιλία χωρίς να το απαιτώ;

Κατά τη διάρκεια της διδασκαλίας του Σταδίου IV και εφεξής, ο εκπαιδευτής πρέπει να κάνει μία παύση καθώς διαβάζει τη Βάση Πρότασης. Αυτή η χρονική παύση είναι γνωστή ως σταθερή χρονοκαθυστέρηση και δίνει στον μαθητή μία ευκαιρία να μιλήσει. Αν ο μαθητής εμφανίσει λεκτικές προσεγγίσεις και/ή καθαρά αρθρωμένες λέξεις, θα «κάνουμε πάρτι!». Θέλουμε να ενισχύσουμε διαφορικά οποιεσδήποτε προσπάθειες για ομιλία παρέχοντας περισσότερη ποσότητα από τον ενισχυτή ή περισσότερο χρόνο με το αντικείμενο. Το μήνυμα προς τον μαθητή είναι ότι η ομιλία είναι ΦΟΒΕΡΗ, αλλά το λειτουργική του σύστημα επικοινωνίας θα συνεχίσει να αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο να επικοινωνεί σε μέρες κατά τις οποίες η παραγωγή λέξεων δεν είναι εύκολη.

Πότε πρέπει να εισάγω προσδιορισμούς;

Οι προσδιορισμοί πρέπει να εισάγονται αμέσως μετά την κατάκτηση του Σταδίου IV. Πριν την εισαγωγή συγκεκριμένων μαθημάτων, η ομάδα θα πρέπει να προσδιορίσει ποιες έννοιες προσδιορισμών είναι σημαντικές και έχουν νόημα από πλευράς του μαθητή. Παραδείγματα μπορούν να περιλαμβάνουν τις έννοιες των χρωμάτων, των μεγεθών, των αριθμών και/ή των σχημάτων. Θυμηθείτε ότι οι μαθητές δεν χρειάζεται να επιδείξουν κατανόηση της έννοιας σε αντιληπτικό επίπεδο πριν την χρήση της έννοιας εκφραστικά.

ΣΤΑΔΙΟ V

Closed Tab
Έχω ένα μαθητή που είναι τόσο έμπειρος στα αυθόρμητα αιτήματα που δεν είμαι σε θέση να τον ρωτήσω «Τι θέλεις;» αρκετά γρήγορα. Πώς μπορώ να διδάξω τη δεξιότητα ανταπόκρισης σε αυτήν την ερώτηση όταν αυτό συμβαίνει;

Αυτό είναι συχνό φαινόμενο, και θα προσπαθήσουμε να αλλάξουμε λιγάκι το μαθησιακό περιβάλλον προκειμένου να διδάξουμε αυτήν την δεξιότητα. Ενώ συχνά συνιστούμε οι εικόνες που σχετίζονται με ένα μάθημα να τοποθετούνται στο εξώφυλλο του Βιβλίου Επικοινωνίας στις πρώτες συνεδρίες διδασκαλίας, αυτό ίσως τελικά να ενισχύει τον τύπο συμπεριφοράς που περιγράφετε. Δοκιμάστε να τοποθετήσετε όλες τις εικόνες του μαθητή στο εσωτερικό του Βιβλίου Επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένης και της εικόνας «Θέλω». Αυτό θα δημιουργήσει μία μικρή καθυστέρηση στην πρόσβαση στις εικόνες και θα δώσει την ευκαιρία να θέσετε την ερώτηση και να εφαρμόσετε την τεχνική της προοδευτικής χρονοκαθυστέρησης. Βεβαιωθείτε να δώσετε ευκαιρίες στον μαθητή να εκφράζει και αυθόρμητα αιτήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας!

ΣΤΑΔΙΟ VI

Closed Tab
Θα κατακτήσουν όλοι οι μαθητές τις έννοιες του Σταδίου VI;

Επειδή η συνέπεια στον σχολιασμό είναι κοινωνική ενίσχυση, το Στάδιο VI μπορεί να αποτελεί δύσκολη δεξιότητα για κάποιους από τους μαθητές μας. Θα ξεκινήσουμε διδάσκοντας σχολιασμό με βάση την αίσθηση που κινητοποιεί περισσότερο και/ή έχει περισσότερο νόημα από πλευράς του μαθητή. Συνήθεις Εκκινητές Πρότασης μπορεί να είναι: «Ακούω», «Βλέπω», «Μυρίζω», κλπ. Παρόλο που δεν θα επιτύχουν όλοι οι μαθητές σε αυτό το στάδιο, η ομάδα έχει προσφέρει στον μαθητή ένα λειτουργικό μέσο επικοινωνίας για να ζητάει αντικείμενα και/ή δραστηριότητες.

Ο μαθητής μου έχει σημειώσει επιτυχία στον σχολιασμό ανταποκρινόμενος σε ερωτήσεις κατά τη διάρκεια δομημένων δραστηριοτήτων. Ωστόσο, δεν σχολιάζει αυθόρμητα. Κάποια συμβουλή;

Ο σύντροφος επικοινωνίας μπορεί συστηματικά να εξαλείψει ολόκληρη την ερώτηση ως έναν τρόπο να εκμαιεύσει το αυθόρμητο σχόλιο. Για παράδειγμα, «Τι βλέπεις/ακούς/μυρίζεις/κλπ;» μπορεί να ρωτήσει ο σύντροφος επικοινωνίας, και στη συνέχεια «Τι βλε/α/μυ/κλπ;», και μετά «Τι;». Έχετε κατά νου ότι δεν θα σημειώσουν επιτυχία όλοι οι μαθητές μας στον αυθόρμητο σχολιασμό. Γιορτάστε για τις δεξιότητες που ο μαθητής έχει κατακτήσει. Είναι υπέροχο το ότι ο μαθητής σας έχει κατακτήσει την αυθόρμητη έκφραση αιτημάτων, την έκφραση αιτημάτων σε ανταπόκριση καθώς και τον σχολιασμό ανταποκρινόμενος σε ερωτήσεις!

Σεμιναρια

Σεμιναρια

Closed Tab
Ποια είναι τα οφέλη της παρακολούθησης του σεμιναρίου PECS Επίπεδο 1 έναντι της ανάγνωσης αποκλειστικά του εγχειριδίου εκπαίδευσης PECS;

Το Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS, 2η έκδοση παρέχει τη θεωρία πίσω από το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και τα βήματα για τη διδασκαλία του πρωτοκόλλου PECS. Το σεμινάριο PECS Επίπεδο 1 παρέχει επίσης τη θεωρία και τα βήματα για τη διδασκαλία του PECS, αλλά υπάρχουν μεγάλα οφέλη από την παρακολούθηση της κατάρτισης:

 • Θα ακούσετε πραγματικές ιστορίες και παραδείγματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του PECS
 • Θα δείτε το PECS σε δράση μέσω βίντεο
 • Δείτε πρακτικές δραστηριότητες και μαθήματα που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του PECS
 • Θα συμμετέχετε σε ομαδικές δραστηριότητες και συζητήσεις
 • Θα κάνετε πρακτική και παιχνίδι ρόλων στα στάδια του PECS με ανατροφοδότηση από τον εισηγητή
 • Θα ακούσετε τις πιο επικαιροποιημένες λύσεις σε προβλήματα κατά την εφαρμογή
 • Θα πληροφορηθείτε για την τρέχουσα έρευνα

Όταν θα ολοκληρώσετε το σεμινάριο PECS Επίπεδο 1, θα έχετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ξεκινήσετε το PECS με τους μαθητές ή τα παιδιά σας. Το Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS, 2η έκδοση είναι μία εξαιρετική συμπληρωματική πηγή, οδηγός και εργαλείο αναφοράς κατά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου PECS μετά την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου PECS.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής στο σεμινάριο κατάρτισης PECS μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν έχω εκπαιδευτεί ποτέ στο να εφαρμόζω PECS. Ποιο σεμινάριο πρέπει να παρακολουθήσω;

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να εφαρμόζετε το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS, το Σεμινάριο PECS Επίπεδο 1 είναι αυτό που σας ταιριάζει. Είναι ένα διήμερο γεμάτο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρουσιάζονται με δυναμικό τρόπο. Αυτό το σεμινάριο καλύπτει τα ακόλουθα:

 • Τα βασικά συστατικά του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών εκπαιδευτικών περιβαλλόντων
 • Στρατηγικές για τη δημιουργία πληθώρας ευκαιριών για επικοινωνία
 • Η σχέση μεταξύ του PECS και παραδοσιακών προσεγγίσεων εκπαίδευσης στην επικοινωνία
 • Πώς να εφαρμόσετε και τα έξι στάδια του PECS χρησιμοποιώντας έναν συμπεριφορικό προσανατολισμό
 • Τα κριτήρια για τη μετάβαση από το PECS σε άλλους τρόπους επικοινωνίας

Θα ολοκληρώσετε το σεμινάριο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την εφαρμογή του πρωτοκόλλου PECS με τους μαθητές σας.

Έχω ολοκληρώσει το σεμινάριο PECS Επίπεδο 1. Θέλω να μάθω περισσότερα για το PECS. Τι πρέπει να παρακολουθήσω στη συνέχεια;

Εάν έχετε παρακολουθήσει ήδη το Σεμινάριο Κατάρτιση PECS Επίπεδο 1, χρησιμοποιείτε το PECS για τουλάχιστον τρεις μήνες και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το PECS ή/και πώς να επεκτείνετε το PECS καθ’ όλη την ημέρα, τότε το σεμινάριο Κατάρτιση PECS Επίπεδο 2 είναι η τέλεια επιλογή. Το σεμινάριο Κατάρτιση PECS Επίπεδο 2 επικεντρώνεται στα ακόλουθα:

 • Επισκόπηση καθενός από τα έξι στάδια του πρωτοκόλλου PECS
 • Πρακτική εξάσκηση και παιχνίδι ρόλων στα στάδια του PECS
 • Επίλυση προβλημάτων για τον μαθητή σας
 • Προσδιορισμός στρατηγικών για την εφαρμογή επικοινωνιακών ευκαιριών σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της ημέρας
 • Συζήτηση για προχωρημένες γλωσσικές έννοιες όπως επίθετα, προθέσεις, ρήματα
 • Προσδιορισμός μιας ποικιλίας μαθημάτων σχολιασμού

Αυτή η εκπαίδευση συνδυάζει διάλεξεις, ομαδική συζήτηση και ομαδικές δραστηριότητες καθώς και παιχνίδι ρόλων με άμεση ανατροφοδότηση από τον εισηγητή. Θα ολοκληρώσετε αυτό το σεμινάριο με πολλές νέες ιδέες για να δημιουργήσετε ευκαιρίες επικοινωνίας!

Επικοινωνια

Closed Toggle
Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας αν έχω ερωτήσεις;

Εάν έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με το PECS ή τo Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, παρακαλούμε pecsgreece@pecs.com. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε απευθείας email στο pecsgreece@pecs.com. Θα απαντήσουμε στην ερώτηση σας εντός 3 εργάσιμων ημερών. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την οργάνωση/παρακολούθηση κάποιου σεμιναρίου ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις εποπτείες, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας στο +30 6937490590.

Ποια είναι η διεύθυνσή σας;

Η διεύθυνση της Pyramid Educational Consultants στην Ελλάδα είναι:

Pyramid PECS Hellas
ARDITTOU 5
15234 ATHENS GREECE

Εγγραφες Και Ακυρωσεις

Closed Tab
Πώς μπορώ να εγγραφώ σε ένα σεμινάριο;

Μπορείτε να εγγραφείτε ανά πάσα στιγμή online, ή μέσω email ή τηλεφώνου. Συνιστάται να εγγραφείτε τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από τις ημερομηνίες έναρξης του εργαστηρίου, ειδικά εάν θέλετε να παραγγείλετε προϊόντα και να τα παραλάβετε στο σεμινάριο.

Ποια είναι η πολιτική ακύρωσης;

Πολιτική ακύρωσης σεμιναρίου που οργανώνεται από την Pyramid:

Όλες οι ακυρώσεις πρέπει να ληφθούν 21 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου για να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι ακυρώσεις που λαμβάνονται εντός 21 ημερών από την ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου είναι επιλέξιμες για να λάβουν ένα κουπόνι πίστωσης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα μελλοντικό Σεμινάριο που οργανώνει η Pyramid. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.  

Πλήρης επιστροφή χρημάτων γίνεται σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου με ευθύνη της Pyramid Educational Consultants.

Online Εκπαιδευση

Closed Tab
Χρειάζεται να έχω λογαριασμό Zoom για να παρακολουθήσω το Ζωντανό Online Σεμινάριο;

Όχι, δεν χρειάζεστε λογαριασμό Zoom για να εγγραφείτε. Το Zoom είναι ένα λογισμικό συναντήσεων που βασίζεται σε cloud στο οποίο μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησής σας (Chrome, Internet Explorer, Safari κ.λπ.) ή μέσω της εφαρμογής Zoom. Για να συμμετάσχετε στη συνεδρία σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που παρέχεται στο email εγγραφής του σεμιναρίου και θα οδηγηθείτε στον ιστότοπο ή την εφαρμογή Zoom.

Χρειάζεται να πληρώσω για τον λογαριασμό Zoom;

Όχι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τον λογαριασμό. Είναι ένα λογισμικό συναντήσεων που βασίζεται σε cloud. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο εκπαίδευσης που σας έχει σταλεί για να συμμετάσχετε στη συνεδρία.

Χρειάζομαι την εφαρμογή Zoom για να συμμετάσχω στο Ζωντανό Online Σεμινάριο;

Όχι, δεν χρειάζεστε την εφαρμογή Zoom για να συμμετάσχετε στo Ζωντανό Online Σεμινάριο. Η εφαρμογή αποτελεί μια άλλη επιλογή για να συμμετάσχετε στη συνεδρία αντί για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Ποιες είναι οι ταχύτητες δικτύου που απαιτούνται για τη σύνδεση μέσω της πλατφόρμας Zoom;

Για τη σύνδεση μέσω Zoom απαιτούνται οι ακόλουθες ταχύτητες δικτύου:

 • 800kbps/1.0Mbps (up/down) για βίντεο υψηλής ποιότητας
 • Για προβολή συλλογής ή/και βίντεο HD 720p: 1.5Mbps/1.5Mbps (up/down)
 • Η λήψη βίντεο HD 1080p απαιτεί 2,5 Mbps (up/down)
Πώς μπορώ να καθορίσω εάν η ταχύτητά μου στο διαδίκτυο πληροί τις απαραίτητες απαιτήσεις για σύνδεση μέσω της πλατφόρμας Zoom;

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο πληροί τις απαραίτητες απαιτήσεις, δοκιμάστε την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο εδώ.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια δοκιμαστική κλήση στο Zoom.

Πώς μπορώ να καθορίσω εάν η ταχύτητά μου στο διαδίκτυο πληροί τις απαραίτητες απαιτήσεις για σύνδεση μέσω της πλατφόρμας Zoom;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος κατά τη χρήση του Zoom μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Zoom και πώς λειτουργεί;

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης του Zoom εδώ.

Είναι δυνατόν να παρακολουθήσω την εκπαίδευση μέσω του κινητού μου ή του tablet μου;

Ναι, είναι δυνατό να συμμετάσχετε στην εκπαίδευση χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή το iPad σας.

Εάν χάσω τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο και χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τους τηλεφωνικούς αριθμούς που παρέχονται, πρέπει να έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή Zoom σε αυτό το τηλέφωνο;

Όχι, θα λειτουργήσει ακριβώς όπως ένα κανονικό τηλεφώνημα. Όταν συνδέεστε μόνο μέσω τηλεφώνου, θα μπορείτε να ακούσετε τον παρουσιαστή. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να δείτε τον παρουσιαστή ή την οθόνη του παρουσιαστή.

Εάν χάσω τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και χρειαστεί να καλέσω στη συνάντηση μέσω τηλεφώνου, θα χρεωθώ για την κλήση;

Εάν και όταν είναι δυνατόν, παρέχονται δωρεάν αριθμοί. Για να διαπιστώσετε εάν διατίθενται αριθμοί κλήσεων χωρίς χρέωση, ελέγξτε το email με τις πληροφορίες σύνδεσης που σας έχει σταλεί. Οι αριθμοί κλήσης που είναι χωρίς χρέωση θα σημειώνονται με “χωρίς χρέωση” σε παρένθεση μετά τον αριθμό. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό με χρέωση ια να συμμετάσχετε στη συνεδρία του Ζωντανού Online Σεμιναρίου, θα χρεωθείτε τις τυπικές τιμές κλήσεων του παρόχου τηλεφωνικών υπηρεσιών σας. Η χρήση ενός αριθμού κλήσης στη χώρα σας θα αντιμετωπίζεται ως κανονική τηλεφωνική κλήση. Η χρήση ενός αριθμού κλήσης εκτός της χώρας σας θα αντιμετωπίζεται ως κλήση υπεραστικών.

Αυτός ο σύνδεσμος παρέχει μια λίστα με όλους τους διεθνείς αριθμούς κλήσης για την πλατφόρμα Zoom.

Δεν μπορώ να ακούσω τίποτα όταν συνδέομαι στο Zoom. Τι πρέπει να κάνω;

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ξεκινήστε κοιτάζοντας τις ρυθμίσεις ήχου της συσκευής σας. Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά για να συνδεθείτε, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

 • Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τα ακουστικά σας και χρησιμοποιήστε τον ήχο του υπολογιστή/συσκευής.
 • Δοκιμάστε να αποχωρήσετε από τη συνεδρία και στη συνέχεια να εγγραφείτε ξανά για να δείτε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα.
 • Καλέστε μέσω τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τους αριθμούς τηλεφώνου που παρέχονται στο email εγγραφής σας.Ακολουθήστε τις υποδείξεις.Θα χρειαστεί να εισαγάγετε το παρεχόμενο αναγνωριστικό συνάντησης Zoom και σε ορισμένες περιπτώσεις έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στην εκπαίδευση μέσω τηλεφώνου.
Δεν μπορώ να ακούσω τη συνάντηση όταν χρησιμοποιώ ακουστικά. Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό;
 • Εντοπίστε το εικονίδιο μικροφώνου στην οθόνη σας και κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο βέλους που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του εικονιδίου μικροφώνου.
 • Θα πρέπει να δείτε την επιλογή “επιλέξτε ηχείο και επιλέξτε μικρόφωνο”. Κάντε κλικ στην επιλογή “δοκιμή ηχείου και μικροφώνου”.
 • Εάν δεν ακούτε τον ήχο κατά τη δοκιμή του ηχείου σας, επιλέξτε το ηχείο που χρησιμοποιείτε (δηλαδή τα ακουστικά σας).
 • Μόλις το επιλέξετε, δοκιμάστε για να δείτε αν μπορείτε να ακούσετε τον ήχο. Αν το κάνετε, θα πρέπει να μπορείτε να ακούσετε τη συνάντηση. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να δοκιμάσετε το μικρόφωνό σας.
Ο παρουσιαστής μου ανέφερε ένα εικονίδιο "raised hand" κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Πού βρίσκεται αυτό;

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης σας, κάντε κλικ στο participant και ανοίξτε το παράθυρο συμμετεχόντων. Στο κάτω μέρος του παραθύρου των συμμετεχόντων, θα βρείτε την επιλογή να σηκώσετε το χέρι (raise hand).

Τι υλικά χρειάζομαι για το σεμινάριο;

Όλα τα υλικά για αυτό το σεμινάριο σας έχουν σταλεί μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών και στο email με τις πληροφορίες σύνδεσης. Όλες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες σχετικά με το εκπαιδευτικό σας υλικό βρίσκονται στο email με τις πληροφορίες σύνδεσης στο σεμινάριο.

Χρειάζεται να εγγραφώ στο Zoom για τη δεύτερη ημέρα της εκπαίδευσης;

Όχι, ο σύνδεσμος εγγραφής που παρέχεται στο email με τις πληροφορίες σύνδεσης θα λειτουργεί και για τις δύο ημέρες, εφόσον χρησιμοποιείτε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συνδέσω δύο (2) συμμετέχοντες;

Όχι, κάθε συμμετέχων χρειάζεται τη δική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συμμετάσχει στη συνεδρία Ζωντανού Online Σεμιναρίου.

Προϊόντα Και Παραγγελίες

Επιστροφές και Εγγύηση

Closed Tab
Ποια είναι η πολιτική επιστροφών και επιστροφής χρημάτων;

Αντικατάσταση προϊόντος ή επιστροφή χρημάτων μπορεί να γίνει εντός 30 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος, εξαιρουμένης της επιστροφής και της αντικατάστασης των εμπορευμάτων. Θα ισχύουν εξαιρέσεις.  Ανατρέξτε στην ενότητα Επιστροφές για την πλήρη Πολιτική Επιστροφής Προϊόντων.

Τι εγγύηση έχουν τα προϊόντα;

Τα προϊόντα που αγοράζονται απευθείας από την Pyramid PECS Hellas έχουν εγγύηση για ελαττώματα υλικού και κατασκευής για ένα ολόκληρο έτος από την ημερομηνία αποστολής, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Οποιαδήποτε τέτοια βλάβη θα επισκευαστεί ή το προϊόν θα αντικατασταθεί, κατά την επιλογή μας, μετά την επιστροφή στην αποθήκη μας. Όλα τα προϊόντα φθείρονται με τη χρήση και δεν υπάρχει εγγύηση για την φυσιολογική φθορά.

Ερωτήσεις σχετικά με την Αποστολή

Closed Toggle
Πόσο σύντομα θα λάβω την παραγγελία μου;

Συνήθως, οι παραγγελίες αποστέλλονται  με courier εντός 3-5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας. Εάν η επιλογή της πληρωμής είναι η τραπεζική κατάθεση, η αποστολή γίνεται εντός 3-5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πληρωμής. Οι χρόνοι αποστολής για διεθνείς παραγγελίες μπορεί να ποικίλουν. Αποστολές express είναι διαθέσιμες για εσάς επικοινωνώντας με το Τμήμα Προϊόντων.

(Παρακαλούμε δείτε την ενότητα «Πόσο θα κοστίσει η αποστολή της παραγγελίας μου;» για επιλογές και κόστη αποστολών express.) ​

Πόσο θα κοστίσει η αποστολή της παραγγελίας μου;

Οι αποστολές τον παραγγελιών γίνονται με ιδιωτική μεταφορική εταιρεία.

Τα έξοδα αποστολής για τα 2 πρώτα κιλά είναι 3€ για αποστολή παραγγελιών εντός της περιφέρειας Αθηνών και 5€ για αποστολές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται με 2€ για την Αθήνα και 2,76€ για την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

Εάν ο πελάτης το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει την αποστολή της παραγγελίας του με άλλη μεταφορική εταιρεία με δική του χρέωση, εφ’ όσον η παραλαβή μπορεί να γίνει από τον χώρο μας. Επίσης εάν ο πελάτης το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει την κατεπείγουσα αποστολή της παραγγελίας του, η οποία θα χρεωθεί επιπλέον με βάση την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας αποστολής.

Οι αποστολές στο εξωτερικό γίνονται με ΕΛΤΑ, η χρέωση εξαρτάται από το μέγεθος της συσκευασίας της παραγγελίας, από το εάν θα σταλεί συστημένο ή απλό δέμα και από το βάρος του δέματος. Πριν γίνει η αποστολή της παραγγελίας ενημερώνουμε τον πελάτη μέσω email για τις τιμές των επιλογών αποστολής καθώς αυτές δεν είναι σταθερές και καθορίζονται από τα ΕΛΤΑ. Εάν ο πελάτης το επιθυμεί η αποστολή μπορεί να γίνει με μεταφορική της επιλογής του.

Γενικές Ερωτήσεις

Closed Tab
Τα προϊόντα σας απευθύνονται μόνο σε άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος;

Όχι, τα προϊόντα μας τα οποία χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου PECS, χρησιμοποιούνται με άτομα που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν την ομιλία ως κύριο τρόπο επικοινωνίας  και με άτομα που χρειάζονται να ενισχύσουν την ομιλία τους. Προϊόντα που εστιάζουν στα οπτικά βοηθήματα, στην ενίσχυση και στις δραστηριότητες/μαθήματα είναι κατάλληλα τόσο για μαθητές που φοιτούν σε τυπικά σχολεία όσο και για μαθητές που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άτομα όλων των ηλικιών.

Η Pyramid προσφέρει ψηφιακές εκδόσεις των προϊόντων της?

Ναι. Ωστόσο σε λίγα επιλεγμένα προϊόντα υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσετε ένα ψηφιακό αντίγραφο.

Που μπορώ να βρω τον σύνδεσμο για να κατεβάσω το ψηφιακό προϊόν;

Ο σύνδεσμος για τη λήψη ενός ψηφιακού προϊόντος σας παρέχεται αφού γίνει η αγορά και ολοκληρωθεί η εξόφληση. Ο σύνδεσμος αποθηκεύεται στο «Ο Λογαριασμός μου» μέσα στο ιστορικό παραγγελιών. Επιλέγετε την παραγγελία που περιλαμβάνει το προϊόν που μπορείτε να κατεβάσετε.

Πώς χρησιμοποιώ το CD Pics for PECS?

Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό εκπαιδευτικό video εδώ.

Οι Εικόνες Προγράμματος είναι διαφορετικές από το PECS 151;

Ναι, οι Εικόνες Προγράμματος περιλαμβάνουν εικόνες από δραστηριότητες που συνήθως χρησιμοποιούνται στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα και διατίθενται σε ένα μέγεθος. Το PECS 151 είναι ένα σετ λεξιλογίου εικόνων που αποτελείται από αντικείμενα και δραστηριότητες που οι μαθητές ζητούν πιο συχνά, καθώς επίσης από προσδιορισμούς και Εκκινητές Πρότασης. Διατίθενται σε δύο διαφορετικά μεγέθη: μικρό και μεγάλο.

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο Pyramid Approach to Education, 2η Έκδοση;

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

 • Ο τρόπος που Συμπεριφερόμαστε
 • Τι να διδάξουμε: Λειτουργικοί Στόχοι
 • Ισχυρά Συστήματα Ενίσχυσης
 • Επικοινωνία και Κοινωνικές Δεξιότητες
 • Πρόληψη και Μείωση Απρόσφορων με το Πλαίσιο Συμπεριφορών
 • Γενίκευση
 • Σχεδιασμός Αποτελεσματικών Μαθημάτων
 • Ειδικές Τεχνικές Διδασκαλίας
 • Ελαχιστοποίηση και Διόρθωση Λαθών
 • Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων: Το Γιατί και το Πώς της Συλλογής Δεδομένων
Που μπορώ να απευθυνθώ εάν έχω ερώτηση για κάποιο προϊόν;

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Προϊόντων με την κα Αραμπίσογλου στο +30 6937490590. Ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μπορούν να αποσταλούν και μέσω email στο Τμήμα Προϊόντων στο pecsgreece@pecs.com

Can I submit a picture idea for the Pics for PECS CD?

Yes, please submit your picture suggestions to development@pecs.com.

Μπορώ να σας υποβάλλω κάποια ιδέα για ένα προϊόν;

Ναι, παρακαλούμε υποβάλλετε μία πρωτότυπη πρόταση προϊόντος/εικόνας στο pecsgreece@pecs.com.

Μπορώ να υποβάλλω κάποια ιδέα για εικόνα για το CD Pics for PECS;

Ναι, παρακαλούμε υποβάλλετε τις προτάσεις σας για εικόνες στο pecsgreece@pecs.com.

Παραγγελίες και Πληρωμή

Closed Tab
Πώς μπορώ να κάνω προεπισκόπηση τα προϊόντα πριν τα παραγγείλω;

Μπορείτε να δείτε πως χρησιμοποιούνται τα περισσότερα προϊόντα μας,  με την επίσκεψη στην καθορισμένη σελίδα προϊόντος σε αυτήν την ιστοσελίδα ή στο κανάλι μας στο YouTube. Άλλα προϊόντα παρουσιάζονται σε πολλά από τα σεμινάριά μας. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις για τα προϊόντα, μπορείτε να μας στείλετε email στο pecsgreece@pecs.com ή να καλέσετε στο +30 6937490590.

Πότε μπορώ να κάνω μία παραγγελία;

Μπορείτε να στείλετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας, οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο pecsgreece@pecs.com. Τηλεφωνικές παραγγελίες γίνονται Δευτέρα-Παρασκευή 9:00πμ-7:00μμ στο +30 6937490590 (εξαιρούνται οι αργίες).

Πώς μπορώ να πληρώσω την παραγγελία μου;

Μπορείτε να πληρώσετε με ονομαστική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με αντικαταβολή. Η πληρωμή με αντικαταβολή επιβαρύνεται με το ποσό των 3€ από την μεταφορική εταιρεία.
Η αντικαταβολή δεν ισχύει για παραγγελίες εξωτερικού.

Πώς γνωρίζω ότι έχετε λάβει την παραγγελία μου;

Εάν κάνετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Παραγγελίες μέσω τηλεφώνου ή email λαμβάνουν επίσης επιβεβαίωση εφόσον ζητηθεί από τον πελάτη. Οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας για να επιβεβαιώσουν και/ή να ελέγξουν τη διαδικασία της παραγγελίας τους καλώντας στο +30 6937490590.

Βρίσκομαι εκτός Ελλάδας. Πως μπορώ να κάνω μία παραγγελία;

Διεθνείς παραγγελίες μπορούν να γίνουν μέσω τηλεφώνου στο +30 6937490590, μέσω email στο pecsgreece@pecs.com ή μέσω της ιστοσελίδας μας. Όλες οι παραγγελίες εξωτερικού γίνονται με προπληρωμή στον τραπεζικό μας λογαριασμό, δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικαταβολής.

Φόροι και ΦΠΑ: Εάν τα προϊόντα πωληθούν σε εταιρεία που εδρεύει στην Ε.Ε. η οποία είναι εγγεγραμμένη σε μητρώο ΦΠΑ τότε δεν χρεώνεται το ΦΠΑ των προϊόντων. Εάν η πώληση γίνετε σε ιδιώτη της Ε.Ε., υπάρχει χρέωση ΦΠΑ με τον συντελεστή που αντιστοιχεί στη χώρα προορισμού.

Τι γίνεται σε περίπτωση που η εταιρεία μου απαλλάσσεται από το ΦΠΑ;

Σε περίπτωση που η εταιρεία σας απαλλάσσεται από το ΦΠΑ τότε θέτετε κανονικά την παραγγελία σας στο email pecsgreece@pecs.com και επισυνάπτετε την απόφαση απαλλαγής από ΦΠΑ.

Η Pyramid μοιράζεται τις προσωπικές μου πληροφορίες;

Όχι. Παρακαλούμε, δείτε την Πολιτική Απορρήτου για περισσότερες πληροφορίες.

Ερωτήσεις Για Apps

Apple, App Store, και Συσκευές Apple

Closed Tab
Είναι οι εφαρμογές σας διαθέσιμες για αγορά μέσω του Προγράμματος Αγοράς Όγκου (VPP) της Apple;

Ναι, όλες οι εφαρμογές είναι διαθέσιμες για αγορά μέσω του Προγράμματος Αγοράς Όγκου.

 

Τι είναι τα προγράμματα Apple School Manager και Apple School Business μέσω της Apple;

Όλες οι εφαρμογές στο Apple App Store είναι αυτόματα διαθέσιμες για μαζική αγορά μέσω του Apple Business Manager και του Apple School Manager, όπου επιχειρήσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα κατεβάζουν εφαρμογές για μαζική διανομή. Οι επιχειρήσεις και τα ιδρύματα που είναι εγγεγραμμένα σε αυτά τα προγράμματα λαμβάνουν έκπτωση 50% στις εφαρμογές όταν αγοράζουν σε ποσότητες 20 ή περισσότερες.

Μάθετε περισσότερα για τα προγράμματα Apple School Manager και Apple Business Manager στις ιστοσελίδες της Apple.

Πώς μπορώ να αγοράσω πολλαπλές άδειες χρησιμοποιώντας το Apple School Manager ή το Apple Business Manager;

Για περισσότερες πληροφορίες διαβάστε τους Οδηγούς χρήσης του Apple School Manager και του Apple Business Manager.

Πόσες συσκευές Apple μπορούν να συνδεθούν μέσω του ίδιου Apple ID;

Δέκα (10) συσκευές (εκ των οποίων όχι περισσότερες από πέντε υπολογιστές) μπορούν να συσχετιστούν με το ίδιο Apple ID για αγορές ταυτόχρονα.

Επιπλέον, οι λειτουργίες Οικογενειακής κοινής χρήσης της Apple επιτρέπουν σε εσάς και σε έως και πέντε άλλα μέλη της οικογένειας να μοιράζεστε την πρόσβαση στις αγορές του App Store. Μάθετε περισσότερα σχετικά με το Family Sharing μέσω της Apple.

Τι είναι η καθοδηγούμενη πρόσβαση;

Η Καθοδηγούμενη πρόσβαση σας βοηθά να παραμείνετε συγκεντρωμένοι σε μια εργασία ενώ χρησιμοποιείτε το iPhone ή το iPad σας. Η Καθοδηγούμενη πρόσβαση περιορίζει προσωρινά τη συσκευή σας σε μία μόνο εφαρμογή και σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιες λειτουργίες της εφαρμογής είναι διαθέσιμες.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Καθοδηγούμενη πρόσβαση για να:

 • Περιορίστε προσωρινά τη συσκευή iOS σε μία μόνο εφαρμογή
 • Απενεργοποιήστε περιοχές της οθόνης που δεν είναι σχετικές με μια εργασία ή περιοχές όπου μια τυχαία χειρονομία μπορεί να αποσπάσει την προσοχή.
 • Απενεργοποίηση των κουμπιών υλικού
Πώς μπορώ να ρυθμίσω την Καθοδηγούμενη πρόσβαση ώστε να απενεργοποιώ τα κουμπιά που δεν θέλω να χρησιμοποιεί ο μαθητής μου στις εφαρμογές (μόνο για συσκευές Apple);

Ανατρέξτε στον ιστότοπο της Apple για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο χρήσης της λειτουργίας Καθοδηγούμενης πρόσβασης.

ΓΕΝΙΚΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΉ

Closed Toggle
Πώς μπορώ να αγοράσω τις εφαρμογές σας;

Μπορείτε να αγοράσετε τις εφαρμογές μας μέσω του tablet ή της συσκευής σας απευθείας από το App Store (για συσκευές Apple: iPad®, iPad mini™ ή iPhone®) ή το κατάστημα Google Play (για συσκευές Android™).

Ποιες εφαρμογές είναι διαθέσιμες για αγορά σε συσκευές Android™ μέσω του Google Play Store;

Οι ακόλουθες εφαρμογές είναι διαθέσιμες για λήψη σε συσκευές Android: PECSTalk™, PECSTalk™ Lite, Working4™ και R+ Remind.

Οι ακόλουθες εφαρμογές θα κυκλοφορήσουν σύντομα στο Android: iHear PECS®: και Wait4it™.

Ποιες εφαρμογές είναι διαθέσιμες για αγορά σε συσκευές Apple μέσω του App Store;

Οι παρακάτω εφαρμογές είναι διαθέσιμες για λήψη σε συσκευές Apple (iPad®, iPad mini™ και iPhone®): και R+ Remind.

Οι παρακάτω εφαρμογές είναι διαθέσιμες για λήψη ΜΟΝΟ για iPad® και iPad mini™: PECS IV+, PECS Phase III και iHear PECS®: Ζώα™.

ANDROID, GOOGLE PLAY STORE ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΈΣ ANDROID

Closed Tab
Η γλώσσα που επιθυμώ να χρησιμοποιήσω για τη μετατροπή κειμένου σε ομιλία λείπει από τη συσκευή μου Android.

Σε ορισμένες συσκευές Android θα χρειαστεί να αλλάξετε τη μηχανή της υπηρεσίας μετατροπής κειμένου σε ομιλία για να χρησιμοποιήσετε τη μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google.

Εάν χρησιμοποιείτε συσκευή Samsung Galaxy:

 1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας.
 2. Σύρετε προς και, στη συνέχεια, πατήστε Γενική διαχείριση.
 3. Πατήστε Text-to-speech.
 4. Επιλέξτε τη μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google

Για όλες τις συσκευές Galaxy που δεν είναι Samsung ή αν οι παραπάνω οδηγίες δεν λειτουργούν, δοκιμάστε:

 1. 1. Ανοίξτε τις ρυθμίσεις της συσκευής σας
  2. Επιλέξτε Προσβασιμότητα και στη συνέχεια Έξοδος από κείμενο σε ομιλία
  3. Επιλέξτε τη μηχανή μετατροπής κειμένου σε ομιλία της Google

Ίσως χρειαστεί να επικοινωνήσετε με τον κατασκευαστή της συσκευής σας, αν καμία από τις παραπάνω οδηγίες δεν σας εξυπηρετεί.

Τι είναι το Screen Pinning;

Το Screen Pinning, ή αλλιώς App Pinning, είναι μια λειτουργία διαθέσιμη στις συσκευές Android (παρόμοια με την Καθοδηγούμενη πρόσβαση στις συσκευές Apple) που σας επιτρέπει να κλειδώσετε μια μεμονωμένη εφαρμογή σε smartphones ή tablet Android. Όσο η εφαρμογή είναι “καρφιτσωμένη” στην οθόνη, οι χρήστες δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε καμία άλλη εφαρμογή στη συσκευή.

Το Screen Pinning επιτρέπει στο χρήστη να απενεργοποιεί τα κουμπιά υλικού, όπως τα κουμπιά home, τα κουμπιά έντασης ήχου και την είσοδο μέσω αφής σε ορισμένες περιοχές της οθόνης. Μπορεί επίσης να οριστεί κωδικός πρόσβασης για να εμποδίσει τους χρήστες να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία καρφώματος οθόνης.

Πώς μπορώ να ενεργοποιήσω το Screen Pinning (μόνο για συσκευές Android);

Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες για να ενεργοποιήσετε την αντιστοίχιση οθόνης στη συσκευή σας Android:

 1. Μεταβείτε στις “Ρυθμίσεις” στη συσκευή σας Android.
 2. Ανοίξτε το “Ασφάλεια και απόρρητο” και, στη συνέχεια, επιλέξτε “Άλλες ρυθμίσεις ασφαλείας”.
 3. Αναζητήστε την επιλογή “Pin App” και ενεργοποιήστε την.
 4. Επιλέξτε την εφαρμογή που θέλετε να καρφιτσώσετε και πατήστε το κουμπί Πρόσφατα ή σύρετε προς τα πάνω από το κάτω μέρος της οθόνης και κρατήστε το πατημένο. Πατήστε το εικονίδιο πάνω από την εφαρμογή και επιλέξτε “Καρφίτσωμα αυτής της εφαρμογής”.

ΠΕΡΙΣΣΌΤΕΡΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΈΣ ΓΕΝΙΚΈΣ ΕΡΩΤΉΣΕΙΣ

Closed Tab
Χρειάζομαι σύνδεση στο internet για να τρέξω τις εφαρμογές σας;

Χρειάζομαι σύνδεση στο διαδίκτυο για να τρέξω τις εφαρμογές σας;
Η σύνδεση στο διαδίκτυο είναι απαραίτητη μόνο για τα εξής:

 • Αγοράζοντας και κατεβάζοντας τις εφαρμογές μας από το Apple App Store ή το Google Play Store
 • Αποστολή μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο apps@pecs.com μέσω της συσκευής σας Apple ή Android όταν χρησιμοποιείτε τις εφαρμογές μας
Ποιες γλώσσες είναι διαθέσιμες για τις εφαρμογές σας;
PECSTalk™ Αγγλικά, ισπανικά, βραζιλιάνικα πορτογαλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, ιαπωνικά, κορεατικά, κινέζικα μανδαρινικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά και ρωσικά
PECSTalk Lite™ Αγγλικά, ισπανικά, βραζιλιάνικα πορτογαλικά, γαλλικά, γερμανικά, ελληνικά, ιταλικά, ιαπωνικά, κορεατικά, κινέζικα μανδαρινικά, πολωνικά, πορτογαλικά, ρουμανικά και ρωσικά
PECS IV+ Αγγλικά, αλλά η εφαρμογή περιλαμβάνει βιβλιοθήκες εικόνων στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ελληνικά
PECS Phase III Αγγλικά
iHear PECS: Animals Αγγλικά
Wait4it Αγγλικά
Working4 Αγγλικά, Ιαπωνικά, Ισπανικά, και Βραζιλιάνικα, Πορτογαλικά
iPraiseU Αγγλικά
R+ Remind Αγγλικά
Έχετε διαθέσιμα βίντεο επίδειξης των εφαρμογών σας;

Βίντεο επίδειξης υπάρχουν διαθέσιμα στη σελίδα Εφαρμογές για τις ακόλουθες εφαρμογές:

 • PECSTalk™
 • PECS IV+
 • PECS Phase III
 • Working4
Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές σας ;

Περισσότερες πληροφορίες για τις εφαρμογές μας υπάρχουν διαθέσιμες στο ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων εδώ.

Αν έχω πρόβλημα με τις εφαρμογές και ο κατάλογος των Συχνών Ερωτήσεων δεν απαντά στην ερώτησή μου, τι πρέπει να κάνω;

Στείλτε μας ένα email στο apps@pecs.com για πρόσθετη βοήθεια.

Ποια είναι η Πολιτική Απορρήτου της εφαρμογής για κινητά της Pyramid;

Μπορείτε να δείτε την πλήρη πολιτική στη σελίδα μας Πολιτική απορρήτου.

PECS IV+

Closed Tab
Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το PECS IV+?

Περισσότερες πληροφορίες για το PECS IV+ είναι διαθέσιμες στο ηλεκτρονικό κατάστημα προϊόντων εδώ.

Υπάρχει διαθέσιμο κάποιο βίντεο επίδειξης:

Ναι, δείτε το εδώ.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τις διαθέσιμες λειτουργίες του PECS IV+;

Διαβάστε τον Οδηγό Έναρξης εδώ.

Υπάρχουν διαθέσιμες δοκιμαστικές εκδόσεις (trial versions) του PECS IV+;

Δυστυχώς, αυτή τη χρονική στιγμή δεν υπάρχει διαθέσιμη δοκιμαστική ή δωρεάν έκδοση. Ωστόσο, υπάρχουν διαθέσιμα, online, κάποια βίντεο επίδειξης της εφαρμογής που μπορούν να σας φανούν χρήσιμα, εδώ.

Πότε είναι σωστό να μεταβεί ένας μαθητής από το Βιβλίο Επικοινωνίας PECS στο PECS IV+;

Προκειμένου να προσδιορίσετε αν ο μαθητής σας είναι έτοιμος να μεταβεί σε μία Συσκευή Παραγωγής Ομιλίας, σας συστήνουμε να δείτε το ακόλουθο διάγραμμα και το άρθρο που έχει γραφτεί για να απαντήσει σε αυτήν την ερώτηση:

Πόσες εικόνες μπορούν να φορτωθούν σε κάθε βιβλίο μέσα στο PECS IV+;

Κάθε βιβλίο στο PECS IV+ μπορεί να υποστηρίξει ως και 20 σελίδες με 24 εικόνες ανά σελίδα (480 εικόνες σύνολο). Εάν το λεξιλόγιο του μαθητή σας έχει ξεπεράσει τις 480 εικόνες, θα χρειαστεί να φτιάξετε ένα άλλο βιβλίο εντός της εφαρμογής για να προσαρμόσετε το επιπρόσθετο λεξιλόγιο.

Πόσες γλώσσες υποστηρίζονται με το PECS IV+;

Επί του παρόντος, το PECS IV+ περιλαμβάνει βιβλιοθήκες εικόνων στις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Ισπανικά, Ιαπωνικά, Γαλλικά, Γερμανικά και Ελληνικά.

Έχει αναπτυχθεί το PECS IV + για χρήση στην πλατφόρμα Android ™;

Επί του παρόντος, η Pyramid δεν είναι στην διαδικασία να δημιουργήσει το PECS IV+ στην πλατφόρμα Android. Ωστόσο, αυτό είναι κάτι που έχουμε συζητήσει και ελπίζουμε να μπορέσουμε να κάνουμε στο μέλλον .

Το PECS IV+ προσφέρει πολλαπλές επιλογές φωνής;

Το PECS IV+ δεν περιλαμβάνει πολλαπλές επιλογές φωνής. Ωστόσο, μπορείτε να προσαρμόσετε την ταχύτητα και τον τόνο του synthesizer ομιλίας. Παρακάτω υπάρχουν οδηγίες που πρέπει να ακολουθήστε για να κάνετε προσαρμογές στο synthesizer ομιλίας  που υπάρχει εντός της εφαρμογής:

 1. Πατήστε το εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία για να μπείτε στη Λειτουργία Επικοινωνίας
 2. Πατήστε το επιλεγμένο προφίλ (Σύρετε ή Κατεβάστε, Σύρετε, Πατήστε ή ένα από τα προσαρμοσμένα σας προφίλ)
 3. Ένα κουτί διαλόγου με πολλαπλές επιλογές θα εμφανιστεί. Πατήστε στο Synthesizer Ομιλίας (Speech Synthesizer)
 4. Ένα άλλο κουτί διαλόγου θα εμφανιστεί. Προσαρμόστε την ταχύτητα και τον τόνο της φωνής προς τα πάνω ή προς τα κάτω
 5. Μόλις επιτευχθεί η επιθυμητή φωνή, πατήστε το βέλος πίσω στην κορυφή του κουτιού διαλόγου
 6. Πατήστε το κουμπί Έναρξη Επικοινωνίας για να μπείτε στην Λειτουργία Επικοινωνίας
Είναι δυνατή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας (back-up) της εφαρμογής;

Επί του παρόντος, δεν υπάρχει τρόπος να δημιουργήσετε αντίγραφο ασφαλείας της εφαρμογής σε μία εξωτερική βάση δεδομένων προκειμένου να διασφαλίσετε ότι όλα τα δεδομένα είναι προστατευμένα. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικοί τρόποι με τους οποίους οι χρήστες μπορούν να δημιουργήσουν αντίγραφο ασφαλείας από την εφαρμογή (εικόνες χρήστη) μέσω του iTunes. Παρακαλούμε ακολουθήστε τους οδηγούς της Apple για τη Δημιουργία Αντιγράφων Ασφαλείας και Επαναφοράς Συσκευών της Apple: Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της συσκευής

Υπάρχει η δυνατότητα να προστεθούν σύμβολα «OXI» πάνω από εικόνες που δεν είναι διαθέσιμες τη δεδομένη στιγμή;

Επί του παρόντος, αυτή η λειτουργία δεν είναι διαθέσιμη στο PECS IV+. Προτείνουμε να μετακινήσετε τα μη διαθέσιμα αντικείμενα/εικόνες σε μία ξεχωριστή ένθετη σελίδα που προορίζεται για τα μη διαθέσιμα αντικείμενα. Αυτή είναι μία στρατηγική που προτείνεται και για τα κλασσικά Βιβλία Επικοινωνίας όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα σύμβολα «όχι».

Βοήθεια! Η λειτουργία αναζήτησης ιστού στο PECS IV + δεν λειτουργεί πλέον. Τι πρέπει να κάνω?

Δυστυχώς, αυτή τη στιγμή η λειτουργία ιστού έχει απενεργοποιηθεί μέσα στην εφαρμογή λόγω αλλαγής των πολιτικών της Google. Η Google προηγουμένως τροφοδοτούσε τη λειτουργία αναζήτησης εικόνων ιστού στην εφαρμογή μας.

Υπάρχει ακόμη η δυνατότητα να εισάγετε εικόνες από το διαδίκτυο στην εφαρμογή. Ωστόσο, απαιτούνται κάποια επιπλέον βήματα. Για να εισάγετε εικόνες από το διαδίκτυο, παρακαλούμε να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Κλείστε την εφαρμογή και ανοίξτε το Safari
 2. Αναζητήστε την εικόνα που χρειάζεστε μέσω του Safari
 3. Μόλις εντοπίσετε την επιθυμητή εικόνα, τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας
 4. Το στιγμιότυπο οθόνης πρέπει τώρα να είναι προσβάσιμο μέσω της φωτογραφικής σας μηχανής
 5. Ανοίξτε την εφαρμογή και εισάγετε την εικόνα μέσω της λειτουργίας εισαγωγής εικόνων από την βιβλιοθήκη εικόνων
Υπάρχει δυνατότητα αλλαγής ονόματος ενός βιβλίου εντός της εφαρμογής;

Ναι, υπάρχει η δυνατότητα να αλλάξετε το όνομα στο βιβλίο εντός της εφαρμογής οποιαδήποτε στιγμή. Για να αλλάξετε το όνομα του βιβλίου, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Πατήστε στο εικονίδιο του βιβλίου με τις κυματιστές γραμμές γύρω του στην επάνω αριστερή γωνία της οθόνης εκεί όπου αναγράφονται όλα τα βιβλία. Αυτό το εικονίδιο θα γίνει κίτρινο μόλις πατηθεί
 2. Για να αλλάξετε το όνομα στο βιβλίο, πατήστε πάνω στο τρέχον όνομα του βιβλίου. Το ορθογώνιο πλαίσιο μέσα στο οποίο είναι το κείμενο θα γίνει κίτρινο. Μπορείτε τώρα διαγράψετε το όνομα ή να εισάγετε ένα νέο όνομα
Ο μαθητής μου πατάει συνεχώς το εικονίδιο κλειδώματος και χρησιμοποιεί τον κωδικό για να ξεκλειδώσει την εφαρμογή όταν είναι σε Λειτουργία Επικοινωνίας. Πώς μπορώ να επιλύσω αυτό το ζήτημα;

Προκειμένου να επιλύσετε αυτό το ζήτημα, θα χρειαστεί να θέσετε την εφαρμογή σε Ελεγχόμενη Πρόσβαση (Guided Access) μετά την είσοδο στη Λειτουργία Επικοινωνίας και στη συνέχεια να απενεργοποιήσετε την περιοχή γύρω από το εικονίδιο κλειδώματος στην επάνω δεξιά γωνία της εφαρμογής. Η Ελεγχόμενη Πρόσβαση (Guided Access) είναι μία λειτουργία στο iPad που περιορίζει τη συσκευή σας σε μία μόνο εφαρμογή και σας επιτρέπει να ελέγχετε ποιες λειτουργίες της εφαρμογής θα είναι διαθέσιμες. Όταν γίνει αυτό, δεν θα συμβεί τίποτα όταν ο μαθητής σας αγγίξει το κουμπί κλειδώματος στην εφαρμογή. Προκειμένου ο δάσκαλος ή ο γονέας να ξεκλειδώσουν την εφαρμογή, θα χρειαστεί απλώς να τερματίσετε την Ελεγχόμενη  Πρόσβαση. Μάθετε πώς μπορείτε να ρυθμίσετε την Ελεγχόμενη Πρόσβαση για να απενεργοποιήσετε την περιοχή γύρω από το εικονίδιο κλειδώματος. Πληροφορίες για την Ελεγχόμενη Πρόσβαση υπάρχουν διαθέσιμες και στον Οδηγό Έναρξης του PECS IV+.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις των συστημάτων για να λειτουργήσει το PECS IV+;

Χρειάζεται έκδοση iPadOS 12.5.5 ή νεότερη για να λειτουργήσει το PECS IV+. Παρακάτω είναι η λίστα των συσκευών της Apple στις οποίες μπορεί να εγκατασταθεί και να χρησιμοποιηθεί το PECS IV+

 • iPad mini 2
 • iPad mini 3
 • iPad mini 4
 • iPad 4th generation or newer
 • iPad 4ης γενιάς ή νεότερο
 • iPad Air
 • iPad Air 2
 • iPad Pro 9.7
 • iPad Pro 12.9 inch

PECSTalk™

Closed Tab
Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες για το PECSTalk;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PECSTalk είναι διαθέσιμες στη σελίδα μας Apps εδώ.

Υπάρχει διαθέσιμο βίντεο επίδειξης;

Ναι, δείτε το εδώ.

Πώς μπορώ να μάθω περισσότερα για τις λειτουργίες που είναι διαθέσιμες στο PECSTalk;

Διαβάστε τον Οδηγό Έναρξης χρήσης εδώ.

Είναι διαθέσιμες δοκιμαστικές εκδόσεις του PECSTalk;

Ναι, μια δοκιμαστική έκδοση του PECSTalk (PECSTalk Lite) με περιορισμένη λειτουργικότητα είναι διαθέσιμη για δωρεάν λήψη από το Google Play Store.

Πότε είναι κατάλληλη η μετάβαση ενός μαθητή από το βιβλίο επικοινωνίας PECS στο PECSTalk;

Για να διαπιστώσετε αν ο μαθητής σας είναι έτοιμος να μεταβεί σε συσκευή παραγωγής ομιλίας, σας συνιστούμε να διαβάσετε το παρακάτω διάγραμμα ροής και το άρθρο που αναπτύχθηκε για να απαντήσει σε αυτό το ερώτημα:

Πόσες εικόνες μπορούν να φορτωθούν σε κάθε βιβλίο μέσα στο PECSTalk;

Κάθε βιβλίο στο PECSTalk μπορεί να υποστηρίξει έως και 30 σελίδες με καρτέλες. Κάθε σελίδα με καρτέλες μπορεί να έχει 3 πρόσθετες σελίδες με έως και 28 εικόνες σε κάθε σελίδα (30 x 3 x 28= 2.520 συνολικές εικόνες ανά βιβλίο). Εάν το λεξιλόγιο του μαθητή σας έχει ξεπεράσει τις 2.520 εικόνες, θα πρέπει να δημιουργήσετε ένα άλλο βιβλίο μέσα στην εφαρμογή για να φιλοξενήσει επιπλέον λεξιλόγιο.

Πόσες γλώσσες υποστηρίζονται από το PECSTalk;

Το PECSTalk υποστηρίζει 14 γλώσσες: Ελληνικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά, Κορεάτικα, Πολωνικά, Πορτογαλικά, Ρουμανικά, Ρωσικά και Απλοποιημένα Κινέζικα.

Είναι το PECSTalk διαθέσιμο στην πλατφόρμα Android™;

Ναι, το PECSTalk είναι διαθέσιμο σε συσκευές Android και iOS. Παρακαλούμε δείτε τις απαιτήσεις συστήματος και για τα δύο λειτουργικά συστήματα.

Προσφέρει η PECSTalk πολλαπλές επιλογές φωνής;

Το PECSTalk δεν περιλαμβάνει πολλαπλές φωνητικές επιλογές. Ωστόσο, είναι δυνατή η ρύθμιση της ταχύτητας και του ύψους του συνθέτη ομιλίας. Παρακάτω παρατίθενται οδηγίες που πρέπει να ακολουθήσετε προκειμένου να κάνετε προσαρμογές στον συνθέτη ομιλίας μέσα στην εφαρμογή:

 1. Πατήστε το εικονίδιο κλειδώματος στην κάτω αριστερή γωνία για να εισέλθετε στη λειτουργία επικοινωνίας.
 2. Πατήστε το επιλεγμένο προφίλ (Σύρσιμο ή απόθεση; Σύρσιμο; Πατήστε ή ένα από τα προσαρμοσμένα προφίλ σας).
 3. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο διαλόγου με πολλαπλές επιλογές. Πατήστε στο Speech Synthesizer.
 4. Θα εμφανιστεί ένα άλλο παράθυρο διαλόγου. Ρυθμίστε την Ταχύτητα και το Ύψος της φωνής προς τα πάνω ή προς τα κάτω.
 5. Πληκτρολογήστε κείμενο στο πλαίσιο κειμένου και πατήστε Αναπαραγωγή για να ακούσετε την προσαρμοσμένη φωνή.
 6. Μόλις επιτύχετε την επιθυμητή φωνή, πατήστε το βέλος πίσω στο επάνω μέρος του πλαισίου διαλόγου.
 7. Πατήστε το κουμπί Έναρξη επικοινωνίας για να εισέλθετε στη λειτουργία επικοινωνίας.
Είναι δυνατή η δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας της εφαρμογής και η επαναφορά;

Ναι, το PECSTalk προσφέρει τώρα τοπικά και cloud backup.

 Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας εφαρμογώ

 • Πατήστε τις τρεις τελείες που βρίσκονται στο κέντρο του PECSTalk
 • Επιλέξτε Backups
 • Επιλέξτε Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας
 • Η εφαρμογή θα δημιουργήσει αντίγραφο ασφαλείας τοπικά

Μοιραστείτε ένα αντίγραφο ασφαλείας με άλλο άτομο ή συσκευή

 • Πατήστε τις τρεις τελείες που βρίσκονται στο κέντρο του PECSTalk
 • Επιλέξτε προβολή αντιγράφων ασφαλείας και επιλέξτε ένα αντίγραφο ασφαλείας
 • Επιλογή Share
 • Μπορείτε να μοιραστείτε το αντίγραφο ασφαλείας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή υπηρεσιών cloud, όπως το Dropbox.

Επαναφορά αντιγράφου ασφαλείας

 • Πατήστε τις τρεις τελείες που βρίσκονται στην είσοδο του PECSTalk
 • Επιλέξτε Εισαγωγή αντιγράφου ασφαλείας
 • Επιλέξτε τη θέση όπου βρίσκεται το αρχείο αντιγράφου ασφαλείας
 • Πατήστε στο αρχείο
 • Τα αρχεία αντιγράφων ασφαλείας θα πρέπει να φορτωθούν στην εφαρμογή.
Είναι δυνατόν να προσθέσετε σύμβολα "ΟΧΙ" πάνω από τις εικόνες που δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες;

Ναι, στο PECSTalk μπορούν να προστεθούν καθολικά σύμβολα “ΟΧΙ” πάνω από οποιαδήποτε εικόνα για να δείξουν ότι το αντικείμενο δεν είναι διαθέσιμο προς το παρόν.

 • Επιλέξτε το εικονίδιο με το γρανάζι στην κάτω δεξιά γωνία της εικόνας
 • Πατήστε στο ‘No’ Overlay και ενεργοποιήστε/απενεργοποιήστε το για την καθολική εικόνα no.
Είναι δυνατή η εισαγωγή εικόνων από το διαδίκτυο για χρήση στην εφαρμογή PECSTalk;

Ναι, είναι δυνατή η εισαγωγή εικόνων από τον ιστό στην εφαρμογή. Ακολουθήστε αυτές τις οδηγίες:

 1. Κλείστε την εφαρμογή και ανοίξτε το Safari.
 2. Αναζητήστε την απαραίτητη εικόνα μέσω του Safari.
 3. Μόλις εντοπίσετε την επιθυμητή εικόνα, τραβήξτε ένα στιγμιότυπο οθόνης της εικόνας χρησιμοποιώντας τη συσκευή σας. Το στιγμιότυπο οθόνης θα πρέπει τώρα να είναι προσβάσιμο μέσω του ρολού της κάμεράς σας.
 4. Ανοίξτε την εφαρμογή και εισαγάγετε την εικόνα μέσω της λειτουργίας εισαγωγής από τη βιβλιοθήκη φωτογραφιών.
Είναι δυνατή η αλλαγή του ονόματος ενός βιβλίου μέσα στην εφαρμογή;

Ναι, μπορείτε να αλλάξετε το όνομα ενός βιβλίου μέσα στην εφαρμογή ανά πάσα στιγμή. Για να αλλάξετε το όνομα οποιουδήποτε βιβλίου, ακολουθήστε τις παρακάτω οδηγίες:

 1. Πατήστε στο εικονίδιο του βιβλίου με τις τεθλασμένες γραμμές γύρω του στο επάνω αριστερό μέρος της οθόνης, όπου εμφανίζονται όλα τα βιβλία. Αυτό το εικονίδιο θα γίνει κίτρινο μόλις το πατήσετε.
 2. Για να αλλάξετε το όνομα του βιβλίου, πατήστε στο τρέχον όνομα του βιβλίου. Το ορθογώνιο στο οποίο βρίσκεται το κείμενο θα γίνει κίτρινο. Μπορείτε τώρα να διαγράψετε το όνομα ή να εισαγάγετε ένα νέο όνομα.
Μπορώ να μεταφέρω τα βιβλία που έχω δημιουργήσει στην εφαρμογή PECSTalk από τη μία συσκευή στην άλλη;

Ναι, είναι εύκολο να δημιουργήσετε αντίγραφα ασφαλείας των βιβλίων που δημιουργούνται μέσα στην εφαρμογή και να τα στείλετε σε άλλες συσκευές, ακόμη και σε διαφορετικές πλατφόρμες. Τα βιβλία μπορούν να μοιραστούν μεταξύ πολλαπλών συσκευών Android.

Μπορεί η εφαρμογή PECSTalk να συγχρονιστεί μεταξύ δύο διαφορετικών συσκευών;

Τα βιβλία που δημιουργούνται στο PECSTalk μπορούν να διαμοιραστούν σε πολλές συσκευές χρησιμοποιώντας τη λειτουργία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας και επαναφοράς. Η εφαρμογή δεν υποστηρίζει συγχρονισμό σε πραγματικό χρόνο μεταξύ πολλαπλών συσκευών.

Ποιες είναι οι απαιτήσεις συστήματος που απαιτούνται για το PECSTalk;

Το PECSTalk είναι τώρα διαθέσιμο σε έξυπνα tablet Android.

Απαιτήσεις AdroidOS:

 • Androidroid: Έκδοση 11 ή υψηλότερη

Ακολουθεί ο κατάλογος των συσκευών Android που υποστηρίζουν το PECSTalk:

 • CP20
 • Lenovo Tab M10 FHD Plus
 • Galaxy Tab A8, SM-X200