Κλινική Ομάδα

Andy Bondy, PhD
Ο Andy Bondy είναι πρόεδρος και συνιδρυτής της Pyramid Educational Consultants. Ο Dr. Bondy είναι καινοτόμος πρωτοπόρος στον τομέα του αυτισμού και της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς. Ήταν διευθυντής σε ένα διαπολειτιακό δημόσιο σχολικό σύστημα για μαθητές με αυτισμό επί δεκατέσσερα έτη. Είναι ένας από τους συγγραφείς του Εκπαιδευτικού Εγχειριδίου PECS. Έγραψε επίσης το Pyramid Approach to Education, ένα εκπαιδευτικό εγχειρίδιο που προσφέρει έναν ολοκληρωμένο προσανατολισμό για την ανάπτυξη αποτελεσματικών εκπαιδευτικών περιβαλλόντων συνδυάζοντας την εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς με λειτουργικές δραστηριότητες και τεχνικές δημιουργικής επικοινωνίας. Ο Dr. Bondy πήρε το μεταπτυχιακό του και το διδακτορικό του (MA και Ph.D) από το Πανεπιστήμιο UNC Greensboro και ολοκλήρωσε την κλινική πρακτική του το 1976 στο University of Kansas Medical Center. Ο Dr. Bondy έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες, διαλέξεις, σεμινάρια σε τοπικά, εθνικά και διεθνή συνέδρια και συνελεύσεις για την ανάλυση συμπεριφοράς, το PECS και το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid (Pyramid Approach to Education). Συνεχίζει ενεργά την έρευνα, τη συγγραφή και την ανάπτυξη νέων και καινοτόμων μεθόδων που βοηθούν τα παιδιά με αυτισμό και σχετικές αναπτυξιακές διαταραχές.
Lori Frost, MS, CCC-SLP
Η Lori Frost είναι η αντιπρόεδρος και συνιδρύτρια της Pyramid Educational Consultants. Είναι συνδημιουργός του Εκπαιδευτικού Εγχειριδίου PECS. Είναι η κινητήριος δύναμη της δημιουργίας του PECS, ενός μοναδικού συστήματος το οποίο επιτρέπει στα παιδιά με περιορισμένες δυνατότητες επικοινωνίας να κάνουν έναρξη επικοινωνίας με τους δασκάλους, τους γονείς και τους συνομήλικούς τους. Η κα Frost έχει μεγάλη εμπειρία στην εκπαίδευση της λειτουργικής επικοινωνίας και στην εφαρμοσμένη ανάλυση συμπεριφοράς. Έχει βοηθήσει στην ανάπτυξη πολλών πακέτων εκπαίδευσης σχεδιασμένων να διδάξουν γλώσσα και ακαδημαϊκές δεξιότητες. Η κα Frost απέκτησε πτυχίο παθολογίας λόγου και ακουολογίας από το University of Arkansas και μεταπτυχιακό (MS) στην παθολογία γλώσσας και λόγου από το University of North Carolina στο Chapel Hill το 1982. Έχει εργαστεί σε πολλά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία ως παθολόγος λόγου. Ως σύμβουλος της Pyramid, η κα Frost έχει ταξιδέψει σε όλη τη χώρα αλλά και σε όλο τον κόσμο κάνοντας σεμινάρια PECS και Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες και διαλέξεις για τον αυτισμό και την επικοινωνία, είναι συνδημιουργός πολλών άρθρων και κεφαλαίων βιβλίων και χαίρει σεβασμού από όλους τους επαγγελματίες του τομέα της ως πρωτοπόρος στα συστήματα λειτουργικής επικοινωνίας.
Ευτυχία Αραμπίσογλου MSc, Σύμβουλος, Επόπτρια PECS

Η Ευτυχία Αραμπίσογλου απέκτησε πτυχίο Λογοθεραπείας από το ΑΤΕΙ Πάτρας το 2003 και στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Bangor της Ουαλίας στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) και είναι Πιστοποιημένη Αναλύτρια Συμπεριφοράς (BCBA) από το ΒΑCB. Έχει εκπαιδευτεί στη Λειτουργική Ανάλυση Συμπεριφοράς (FBA) και στην εφαρμογή θετικών συμπεριφοριστικών προγραμμάτων (Positive Behavior Support Plans), στη Λεκτική Συμπεριφορά του Β.F. Skinner καθώς και στο Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid. Είναι πιστοποιημένη Eπόπτρια PECS, Σύμβουλος της Pyramid και εισηγήτρια στα σεμινάρια της Pyramid Εducational Consultants από το 2007. Έχει εκπαιδεύσει και εποπτεύσει χιλιάδες επαγγελματίες και γονείς στην εφαρμογή του PECS και του Eκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid. Το κλινικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων που λαμβάνουν χώρα στο σπίτι, στην κοινότητα και σε ιδιωτικά κέντρα παρέμβασης και βασίζονται στο Eκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid. Σε αυτά τα προγράμματα εκπαιδεύει γονείς στην εφαρμογή του Μοντέλου Pyramid και του PECS στο σπίτι και στην κοινότητα, και επαγγελματίες και φοιτητές για την υλοποίησή τους στο κέντρο παρέμβασης και στην κοινότητα. Επίσης εργάζεται ως υπεύθυνη σε προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ως λογοθεραπεύτρια εκπονεί και εφαρμόζει εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης της ομιλίας σε άτομα με ΔΑΦ και Δυσπραξία. Παράλληλα ασχολείται με την ανάλυση της λειτουργίας ανεπιθύμητων συμπεριφορών και την εκπόνηση εξατομικευμένων προγραμμάτων διαχείρισης αυτών των συμπεριφορών. Εφαρμόζει το PECS από το 2004 και σε συνεργασία με την κ. Ελεάνα Λογοθέτη MSc, εργάζονται συνεχώς για την προσαρμογή του PECS στον ελληνόφωνο πληθυσμό. Κάνει συστηματικά εποπτεία με καταξιωμένους συναδέλφους του χώρου της Ειδικής Αγωγής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ελεάνα Λογοθέτη MSc, Σύμβουλος, Επόπτρια PECS

Η Ελεάνα Λογοθέτη, απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην Εφαρμογή της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) της θεωρίας της Λεκτικής Συμπεριφοράς (Verbal Behavior) του Skinner και του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid στην εκπαίδευση ατόμων με ΔΑΦ από πιστοποιημένους Αναλυτές Συμπεριφοράς . Ξεκίνησε την καριέρα της ως θεραπεύτρια σε προγράμματα εντατικής πρώιμης συμπεριφορικής παρέμβασης. Στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνη περιστατικών και επόπτρια θεραπευτών σε προγράμματα για παιδιά και εφήβους με ΔΑΦ και αναπτυξιακές διαταραχές. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του προγράμματος Portage και έχει δουλέψει συστηματικά, εκπαιδεύοντας γονείς στην διδασκαλία δεξιοτήτων σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομο Down και ψυχοκινητική καθυστέρηση. Από το 2004 είναι συν- διευθύντρια στο κέντρο ειδικών θεραπειών ΕΝΑΥΣΜΑ. Το κλινικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο σχεδιασμό θεραπευτικών προγραμμάτων στο σπίτι, στο κέντρο, στην κοινότητα με βάση το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, στην εποπτεία επαγγελματιών και στην εκπαίδευση γονέων παιδιών με ΔΑΦ στο Μοντέλο Pyramid και το PECS. Eίναι πιστοποιημένη Eπόπτρια PECS, Σύμβουλος της Pyramid και εισηγήτρια στα σεμινάρια της Pyramid Εducational Consultants από το 2013. Έχει εκπαιδεύσει χιλιάδες επαγγελματίες και γονείς στην εφαρμογή του PECS, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Σλοβενία, στη Βουλγαρία και στη Βόρεια Μακεδονία . Εφαρμόζει το PECS από το 2003 και μαζί με την Ευτυχία Αραμπίσογλου εργάζονται διαρκώς στην προσαρμογή του PECS στον ελληνόφωνο πληθυσμό.