Video PECS και Άλλα

Συστημα Επικοινωνιας Μεσω Ανταλλαγης Εικονων© PECS®: Μια Σειρα Με 4 Μερη

Μάθετε περισσότερα για το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS. Τα θέματα που αναλύονται περιλαμβάνουν: Εισαγωγή στο PECS, Ετοιμαζόμαστε για το PECS, Επισκόπηση των σταδίων του PECS και Συμβουλές για επιτυχία στο PECS.

1ο ΜΕΡΟΣ: Εισαγωγή στο PECS: μια συνέντευξη με τον Dr. Andy Bondy, συνδημιουργό του PECS.

Στο πρώτο μέρος από τη σειρά βίντεο με τέσσερα μέρη για το PECS, ο συνδημιουργός του PECS και συνιδρυτής της Pyramid Educational Consultants, Dr. Andy Bondy δίνει συνέντευξη. Ο Dr. Bondy περιγράφει το PECS, εξηγεί την φιλοσοφία του PECS και περιγράφει ποιός θα ωφεληθεί από το PECS. ​

Δειτε Το Βιντεο

2ο ΜΕΡΟΣ: Ετοιμαζόμαστε για το PECS

Στο δεύτερο μέρος από τη σειρά βίντεο με τέσσερα μέρη για το PECS, η Karen Neill, παθολόγος λόγου και ομιλίας στο Βανκούβερ, περιγράφει πώς να προετοιμάσουμε τον μαθητή και το περιβάλλον όταν αρχίζουμε την εφαρμογή του PECS. ​
Δειτε Το Βιντεο

3ο ΜΕΡΟΣ: Επισκόπηση των σταδίων του PECS

Στο τρίτο μέρος από τη σειρά βίντεο με τέσσερα μέρη για το PECS, η Erin Yorke, Σύμβουλος Εκπαίδευσης και Συμπεριφοράς, περιγράφει και παρουσιάζει μια σύντομη επισκόπηση των έξι (6) σταδίων του PECS. ​
Δειτε Το Βιντεο

4ο ΜΕΡΟΣ: Συμβουλές για επιτυχία στο PECS

Στο τέταρτο μέρος από τη σειρά βίντεο με τέσσερα μέρη για το PECS, η Karen Neill, παθολόγος λόγου και ομιλίας στο Βανκούβερ, προτείνει τρόπους που θα μας βοηθήσουν στην επιτυχημένη εφαρμογή του PECS.
Δειτε Το Βιντεο

Αυτά τα βίντεο δημιουργήθηκαν από το Provincial Outreach Program for Autism and Related Disorders γνωστό ως POPARD σε σύμπραξη με την Pyramid Education. ΔΕΝ είναι εκπαιδευτικά βίντεο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το PECS ή/και για αναζήτηση ευκαιριών εκπαίδευσης, παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας στο pecsgreece@pecs.com.

 Πολλές ευχαριστίες στους Donna Banzhof, Alexis MacPherson, Erin Yorke, Karen Neill, Joy McGowan και Brad Almond για την βοήθειά τους στην δημιουργία αυτής της σειράς βίντεο.

Περισσότερα  video για να δείτε είναι διαθέσιμα στο κανάλι μας στο YouTube:

A Clear Picture: The Use and Benefits of PECS

Join Lori Frost, MS, CCC-SLP as she introduces the Picture Exchange Communication System (PECS), and include a synopsis of the six training phases, a discussion of myths and facts associated with PECS and an overview of the research related to PECS.
Δειτε Το Βιντεο

Η Δυναμη Του PECS: Ενα Βιβλιο Με Ευχαριστιες Απο Γονεις, Προσωπικο Και Μαθητες

Οι ιδρυτές του PECS και της Pyramid, Andy Bondy, PhD, και Lori Frost, ,S, CCC-SLP, επισκέφτηκαν το Σχολείο Saplings στην πόλη Poznan της Πολωνίας το 2016 όπου τους δόθηκε ένα καταπληκτικό βιβλίο φτιαγμένο από τους γονείς και το προσωπικό με το οποίο τους ευχαριστούσαν για το PECS και τους περιέγραφαν την απίστευτη επίδραση του PECS στη ζωή των παιδιών τους. Μας άρεσε τόσο πολύ που σκεφτήκαμε να το μοιραστούμε μαζί σας.
Δειτε Το Βιντεο

Μια Συνεντευξη Με Τον Dr. Bondy Και Την Lori Frost: Μια Σειρα Με 4 Μερη

Δείτε τους δημιουργούς του PECS και ιδρυτές του Pyramid Educational Consultants, Andy Bondy, PhD, και Lori Frost, MS, CCC-SLP, καθώς μιλάνε για το PECS, το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, τα προϊόντα και την ίδρυση και επέκταση της Pyramid Educational Consultants.

1ο ΜΕΡΟΣ: Η Δημιουργία του PECS

© Copyright 2013, Pyramid Educational Consultants
Δειτε Το Βιντεο

2ο ΜΕΡΟΣ: Η Δημιουργία του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid

© Copyright 2013, Pyramid Educational Consultants
Δειτε Το Βιντεο

3ο ΜΕΡΟΣ: Η ίδρυση της Pyramid Educational Consultants

© Copyright 2013, Pyramid Educational Consultants
Δειτε Το Βιντεο

4ο ΜΕΡΟΣ: Διεθνής επέκταση της Pyramid Educational Consultants

© Copyright 2013, Pyramid Educational Consultants
Δειτε Το Βιντεο

PECS® and Core Vocabulary

Learn more about the relationship between PECS and core vocabulary and how our model encompasses the inclusion of core vocabulary as appropriate.

PECS & Core Vocabulary, Part I

Featuring Joe McCleery, PhD
© Copyright 2015, Pyramid Educational Consultants
Δειτε Το Βιντεο

PECS & Core Vocabulary, Part II

Featuring Catherine Horton, MS, CCC-SLP, BCBA
© Copyright 2017, Pyramid Educational Consultants
Δειτε Το Βιντεο

Δωρεαν Webcasts/διαδικτυακες Μεταδοσεις

Δημιουργία των Andy Bondy, PhD και Lori Frost, MS, CCC-SLP, συνιδρυτών της Pyramid Education και συνδημιουργών του Συστήματος Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS).

Μάθετε περισσότερα για τα πιο δημοφιλή θέματά μας: το PECS, το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, τα Συναισθήματα και τη Λεκτική Συμπεριφορά (Verbal Behavior). Οι διαδικτυακές μεταδόσεις μας έχουν ενσωματωμένες παρουσιάσεις slide show και αφηγήσεις. Οι παρόντες τίτλοι περιλαμβάνουν: I am the Master of My Emotions, PECS and Skinner’s Verbal Behavior, A Clear Picture: The Use and Benefits of PECS και The Pyramid Approach for Parents and Professionals.

Το Mοντέλο Pyramid για γονείς και επαγγελματίες

25 λεπτά
This webcast will briefly discuss the base elements of the Pyramid including functional activities, reinforcement systems, communication/social skills, and contextually inappropriate behaviors and alternatives.
Δειτε Το Βιντεο

Γενική Περιγραφή
Αυτή η διαδικτυακή μετάδοση αρχίζει με μια σύντομη επισκόπηση του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid, μιας μοναδικής εκπαιδευτικής μεθόδου, δημιουργία του Andy Bondy, PhD, βασισμένο στις αρχές της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς. Αυτή η διαδικτυακή μετάδοση θα ασχοληθεί εν συντομία με τα βασικά στοιχεία του Μοντέλου Pyramid, περιλαμβάνοντας τις λειτουργικές δραστηριότητες, τα συστήματα ενίσχυσης, τις επικοινωνιακές/κοινωνικές δεξιότητες, τις ακατάλληλες συμπεριφορές και τις εναλλακτικές τους. Συνεχίζει με μια περιγραφή των πιο σημαντικών στοιχείων του Μοντέλου Pyramid, που περιλαμβάνει τη γενίκευση, τη δημιουργία αποτελεσματικών μαθημάτων, τις συγκεκριμένες τεχνικές διδασκαλίας, τη μείωση και διόρθωση λαθών και τη συλλογή και ανάλυση δεδομένων.

ο Μοντέλο Pyramid για γονείς και επαγγελματίες είναι κατάλληλο για όλα τα μέλη της εκπαιδευτικής ομάδας που θα ήθελαν να μάθουν για το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, συμπεριλαμβανομένων των λογοθεραπευτών, γονιών, δασκάλων, βοηθητικού προσωπικού, αναλυτών συμπεριφοράς, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και άλλων επαγγελματιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ή ζουν με άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές.

Τι θα αρχίσετε να μαθαίνετε:

 • Πώς να εφαρμόσετε το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid με επιτυχία
 • Τη σημασία της διδασκαλίας λειτουργικών επικοινωνιακών δεξιοτήτων
 • Πώς να δημιουργήσετε ευκαιρίες για διδασκαλία

Παρουσιάζει ο: Andy Bondy, PhD
Παρακολουθήστε το σεμινάριο 4-day Functional ABA: Το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid για να μάθετε περισσότερα για το Μοντέλο Pyramid. Μπορείτε επίσης να δείτε το τρέχον πρόγραμμα εκπαιδεύσεων.

I am the master of my emotions

45 λεπτά
Δείτε τον Andy Bondy, PhD, καθώς εξερευνά το γιατί πολλά παιδιά, ειδικά τα παιδιά με αυτισμό, αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην λεκτική έκφραση των συναισθημάτων και στην αναγνώριση των συναισθημάτων των άλλων ανθρώπων. Ο Andy παρουσιάζει αυτές τις πληροφορίες με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, διευκολύνοντας ακόμα και αυτούς που μόλις έχουν αρχίσει να ασχολούνται με αυτόν τον επιστημονικό τομέα να καταλάβουν όλες τις έννοιες που
Δειτε Το Βιντεο

Γενική Περιγραφή
Ο B. F. Skinner με το βιβλίο του Verbal Behavior έδωσε έναν σημαντικό οδηγό για την ανάλυση γλώσσας. Σε αυτό το βιβλίο, ο B. F. Skinner τονίζει την μεγάλη σημασία που έχει να εστιάζουμε στη λειτουργία των διαφόρων εκφάνσεων της επικοινωνίας. Η ανάλυσή του περιλαμβάνει ένα πολύ ενδιαφέρον απόσπασμα που έχει να κάνει με αυτό που ονομάζει ο ίδιος «ιδιωτικά γεγονότα». Με άλλα λόγια, πώς μαθαίνουμε να μιλάμε για πράγματα που συμβαίνουν μέσα μας; Στο “I am the Master of my Emotions” θα εξετάσουμε παραδοσιακές προσεγγίσεις διδασκαλίας παιδιών με αυτισμό με στόχο να επικοινωνούν τα συναισθήματά τους όπως και να αντιδρούν στην λεκτική έκφραση συναισθημάτων άλλων ανθρώπων. Ο Dr. Bondy θα εξετάσει επίσης πώς σχεδιάζουμε διάφορα μαθήματα σχετικά με τα συναισθήματα και πώς μπορούμε να ενσωματώσουμε την ανάλυση του B. F. Skinner στο σχεδιασμό αποτελεσματικών μαθημάτων. Αυτά τα μαθήματα μπορεί να είναι για μικρά παιδιά, έφηβους ή ενήλικες οι οποίοι συνεχίζουν να δυσκολεύονται σε αυτόν τον τομέα. Αυτή η διαδικτυακή μετάδοση θα εξετάσει το γιατί αυτός ο τομέας είναι τόσο δύσκολος για τα άτομα με αυτισμό και θα προτείνει τεχνικές διδασκαλίας που μπορούν να οδηγήσουν σε επιτυχή απόκτηση αυτών των περίπλοκων γλωσσικών/λεκτικών δεξιοτήτων.

‘I am the Master of my Emotions” είναι κατάλληλο για όλα τα μέλη μιας εκπαιδευτικής ομάδας που θα επιθυμούσαν να πάρουν πληροφορίες για το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων (PECS), συμπεριλαμβανομένων των λογοθεραπευτών, γονιών, δασκάλων, βοηθητικού προσωπικού, αναλυτών συμπεριφοράς, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και άλλων επαγγελματιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Τι θα αρχίσετε να μαθαίνετε:

 • Να περιγράφετε πώς τα παιδιά συνήθως μαθαίνουν να σχολιάζουν τα «ιδιωτικά γεγονότα»
 • Το είδος της πληροφορίας στο οποίο οι ενήλικες ανταποκρίνονται όταν διδάσκουν τα παιδιά να μιλάνε για τα συναισθήματά τους και τι μπορεί να λείπει από τα παιδιά με αυτισμό
 • Γιατί οι παραδοσιακές προσεγγίσεις διδασκαλίας της «γλώσσας των συναισθημάτων» μπορεί να μην είναι αποτελεσματικές και πώς μπορούμε να τις βελτιώσουμε
 • Πώς να επωφελούμαστε από τις συναισθηματικές εκφράσεις που ήδη υπάρχουν και πώς να δημιουργούμε τις συνθήκες που μπορεί να προκαλέσουν τέτοια συναισθήματα
 • Γιατί δεν είναι πραγματικά εύκολο να διδάξεις «ρεαλιστικά»
 • Γιατί θα είναι χρήσιμο να παρακολουθήσετε το ολοήμερο σεμινάριο, «Η Γλώσσα των Συναισθημάτων»

Παρουσιάζει ο: Andy Bondy, PhD 
Παρακολουθήστε το σεμινάριο «Η Γλώσσα των Συναισθημάτων»’ για να μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα. Μπορείτε επίσης να δείτε το τρέχον πρόγραμμα εκπαιδεύσεων.

Το Pecs Και Η Λεκτικη Συμπεριφορα Του Skinner

60 λεπτά
Δείτε τον Andy Bondy, PhD και την Lori Frost, MS, CCC-SLP καθώς εξερευνούν το πώς το βιβλίο Verbal Behavior του B. F. Skinner μπορεί να μας προσφέρει μια συμπεριφοριστική οπτική για το πώς αντιλαμβανόμαστε τη γλώσσα. Αυτές οι πληροφορίες παρουσιάζονται με έναν απλό και κατανοητό τρόπο διευκολύνοντας ακόμα και αυτούς που μόλις έχουν αρχίσει να ασχολούνται με αυτόν τον επιστημονικό τομέα να καταλάβουν όλες τις έννοιες που αναλύονται.
Δειτε Το Βιντεο

Γενική Περιγραφή
Ο B. F. Skinner έδωσε μια σημαντική συμπεριφοριστική ανάλυση της γλώσσας στο βιβλίο του “Verbal Behavior”. Σε αυτό το βιβλίο μας δείχνει πώς να δούμε τις βασικές μονάδες της γλώσσας και να αποφασίσουμε πώς αυτές σχετίζονται συστηματικά με σημαντικές πλευρές του περιβάλλοντος. Κατανοώντας πώς αυτές οι γλωσσικές μονάδες – που λέγονται λεκτικοί συντελεστές – αποκτούνται, μπορούμε να σχεδιάσουμε καλύτερα και να βοηθήσουμε τους μαθητές που έχουν δυσκολία στην επικοινωνία να τελειοποιήσουν απλές μονάδες αλλά και πιο σύνθετα κομμάτια της γλώσσας. Η ανάλυσή του τονίζει ότι η μορφή ή ο τρόπος επικοινωνίας δεν είναι τόσο σημαντικός όσο η λειτουργική κατανόηση των γλωσσικών μονάδων. Για παράδειγμα, το να ζητάς ένα μήλο δίνει διαφορετικό αποτέλεσμα από το να σχολιάζεις ένα μήλο. Το να μιλάς για ένα μήλο που βρίσκεται μπροστά σου είναι διαφορετικό από το να μιλάς για ένα μήλο που έφαγες την προηγούμενη μέρα. Η ανάλυση του B. F. Skinner επίσης επισημαίνει το γιατί συγκεκριμένα σημεία του λόγου – ‘Θέλω πραγματικά το μήλο’ – είναι τόσο δύσκολα να τα μάθουν άτομα με αυτισμό. Τέλος, σημειώνουμε ότι αυτή η ανάλυση μπορεί να είναι χρήσιμη για όλους – γονείς και επαγγελματίες διάφορων επιστημονικών πεδίων. 

«PECS and Skinner’s Verbal Behavior» είναι κατάλληλη για όλα τα μέλη μιας εκπαιδευτικής ομάδας που θα επιθυμούσαν να πάρουν πληροφορίες για το «Verbal Behavior» του B. F. Skinner, συμπεριλαμβανομένων των λογοθεραπευτών, γονιών, δασκάλων, βοηθητικού προσωπικού, αναλυτών συμπεριφοράς, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών ή/και άλλων επαγγελματιών που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα με διαταραχές αυτιστικού φάσματος.

Τι θα μάθετε:

 • Τον ορισμό της «λεκτικής συμπεριφοράς» και της «φωνητικής» συμπεριφοράς
 • Να ονομάσετε τρεις συνθήκες που προηγούνται της λεκτικής συμπεριφοράς
 • Να ταξινομείτε τρεις αρχικούς λεκτικούς συντελεστές
 • Να αναλύσετε τη διαφορά μεταξύ απλών και σύνθετων λεκτικών συντελεστών

Παρουσιάζουν οι: Andy Bondy, PhD και Lori Frost, MS, CCC-SLP

Παρακολουθήστε το σεμινάριο «Verbal Behavior» για να μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα. Μπορείτε επίσης να δείτε το τρέχον πρόγραμμα εκπαιδεύσεων.

Οι διαδικτυακές μας μεταδόσεις είναι παρουσιάσεις με slide show και αφήγηση που βρίσκονται στον ιστότοπό μας και μπορείτε να τις παρακολουθήσετε από τον υπολογιστή σας. Παρακαλούμε σημειώστε ότι οι διαδικτυακές μας μεταδόσεις δεν είναι ζωντανές και ως εκ τούτου δεν μπορεί να υπάρξει αλληλεπίδραση μεταξύ των παρουσιαστών και του κοινού. Αυτές οι διαδικτυακές μεταδόσεις είναι μόνο επισκοπήσεις και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα αντίστοιχα εκπαιδευτικά σεμινάρια.