Η επιτυχής εφαρμογή του PECS προϋποθέτει τη διαμόρφωση ενός εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που θα προωθεί την επικοινωνία καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αυτό το webinar, θα εστιάσουμε στα δομικά στοιχεία του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid με τα οποία θέτουμε τις βάσεις για την έναρξη του PECS. Θα εξετάσουμε εν συντομία τι είναι το PECS και τι δεν είναι και θα συζητήσουμε πώς αξιολογούμε εάν ένας μαθητής είναι πιθανός υποψήφιος για PECS.

Στη συνέχεια, θα δούμε ότι η αποτελεσματική εκπαίδευση στην επικοινωνία περιλαμβάνει το σχεδιασμό λειτουργικών δραστηριοτήτων και υλικών. Θα συζητήσουμε επίσης πώς κινητοποιούμε τους μαθητές μας να επικοινωνήσουν μαζί μας. Στη συνέχεια θα παρουσιάσουμε στρατηγικές που χρησιμοποιούμε για να δημιουργήσουμε ευκαιρίες επικοινωνίας και θα δούμε εν συντομία πώς ετοιμάζουμε τις εικόνες για να ξεκινήσουμε τα μαθήματά μας. Τέλος, θα συζητήσουμε πώς σχεδιάζουμε και συντάσσουμε ένα πλάνο διδασκαλίας του PECS, το οποίο τα συνδυάζει όλα μαζί- λειτουργικές δραστηριότητες, ισχυρούς ενισχυτές και δυναμική εκπαίδευση επικοινωνίας. Το webinar περιλαμβάνει video, ατομικές και ομαδικές ασκήσεις. Το σεμινάριο απευθύνεται σε επαγγελματίες και γονείς πού είτε έχουν είτε δεν έχουν παρακολουθήσει το σεμινάριο κατάρτισης PECS Επίπεδο 1.

Τι θα διδαχθείτε

  • Να αξιολογείτε αν ένας εκπαιδευόμενος είναι πιθανός υποψήφιος για PECS
  • Να ορίζετε αν μία δραστηριότητα είναι λειτουργική ή όχι
  • Να εντοπίζετε ισχυρούς ενισχυτές για τους εκπαιδευόμενους σας
  • Να δημιουργείτε ευκαιρίες διδασκαλίας της επικοινωνίας
  • Να γράφετε ένα εκπαιδευτικό πλάνο διδασκαλίας του PECS

Πληροφοριες Σεμιναριου

Διάρκεια: 2 ώρες Live Webinar
Ώρα εγγραφής: 15 λεπτά πριν την έναρξη του webinar
Κόστος συμμετοχής: 40€

Στο κόστος περιλαμβάνονται: Σημειώσεις της παρουσίασης, Πιστοποιητικό Σεμιναρίου.

Βρειτε Αυτο Το Σεμιναριο