Η εταιρεία μας   Επικοινωνία 

18.jpg 17.jpg 1.jpg

Staff

Dr. Andy Bondy
Ευτυχία Αραμπίσογλου, Λογοθεραπεύτρια BSc, ΑΒΑ MSc
Ελεάνα Λογοθέτη, Ψυχολόγος MSc
Σοφία Κουλούρα, MSc Ψυχολόγος
Lori Frost, MS CCC-SLP

Dr. Andy Bondy


Ευτυχία Αραμπίσογλου, Λογοθεραπεύτρια BSc, ΑΒΑ MSc

Η Ευτυχία Αραμπίσογλου απέκτησε πτυχίο στη Λογοθεραπεία από το ΑΤΕΙ της Πάτρας το 2003 και στη συνέχεια έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο του Bangor της Ουαλίας στον τομέα της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ). Έχει εκπαιδευτεί στη Λειτουργική Ανάλυση Συμπεριφοράς (FBA) και στην εφαρμογή θετικών συμπεριφοριστικών προγραμμάτων (Positive Behavior Support Plans), στη Λεκτική Συμπεριφορά του Β.F. Skinner καθώς και στο Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid. Είναι πιστοποιημένη Eπόπτρια PECS, Σύμβουλος της Pyramid και εισηγήτρια στα σεμινάρια της Pyramid Εducational Consultants από το 2007. Έχει εκπαιδεύσει και εποπτεύσει πάνω από χίλιους φοιτητές, επαγγελματίες και γονείς στην εφαρμογή του PECS και του Eκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid.
Το κλινικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην οργάνωση και υλοποίηση προγραμμάτων που λαμβάνουν χώρα στο σπίτι, στην κοινότητα και σε ιδιωτικά κέντρα παρέμβασης και βασίζονται στο Eκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid. Σε αυτά τα προγράμματα εκπαιδεύει γονείς στην εφαρμογή του Μοντέλου Pyramid και του PECS στο σπίτι και στην κοινότητα, και επαγγελματίες και φοιτητές για την υλοποίησή τους στο κέντρο παρέμβασης και στην κοινότητα. Επίσης εργάζεται ως υπεύθυνη σε προγράμματα Πρώιμης Παρέμβασης παιδιών προσχολικής και σχολικής ηλικίας. Ως λογοθεραπεύτρια εκπονεί και εφαρμόζει εξατομικευμένα προγράμματα ανάπτυξης της ομιλίας σε άτομα με ΔΑΦ και Δυσπραξία. Παράλληλα ασχολείται με την ανάλυση της λειτουργίας ανεπιθύμητων συμπεριφορών και την εκπόνηση εξατομικευμένων προγραμμάτων διαχείρισης αυτών των συμπεριφορών. Εφαρμόζει το PECS από το 2004 και σε συνεργασία με την κ. Ελεάνα Λογοθέτη MSc, εργάζονται συνεχώς για την προσαρμογή του PECS στον ελληνόφωνο πληθυσμό. Κάνει συστηματικά εποπτεία με καταξιωμένους συναδέλφους του χώρου της Ειδικής Αγωγής, στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 

 


Ελεάνα Λογοθέτη, Ψυχολόγος MSc

  Η Ελεάνα Λογοθέτη, απέκτησε πτυχίο Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην Παιδοψυχολογία από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Έχει παρακολουθήσει σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Ελλάδα και το εξωτερικό στην Εφαρμογή της Εφαρμοσμένης Ανάλυσης Συμπεριφοράς (ΑΒΑ) της θεωρίας της Λεκτικής Συμπεριφοράς (Verbal Behavior) του Skinner και του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid στην εκπαίδευση ατόμων με ΔΑΦ από πιστοποιημένους Αναλυτές Συμπεριφοράς . Ξεκίνησε την καριέρα της ως θεραπεύτρια σε προγράμματα εντατικής πρώιμης συμπεριφορικής παρέμβασης. Στη συνέχεια εργάστηκε ως υπεύθυνη περιστατικών και επόπτρια θεραπευτών σε προγράμματα για παιδιά και εφήβους με ΔΑΦ και αναπτυξιακές διαταραχές. Είναι πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια του προγράμματος Portage και έχει δουλέψει συστηματικά, εκπαιδεύοντας γονείς στην διδασκαλία δεξιοτήτων σε παιδιά με αναπτυξιακές διαταραχές, σύνδρομο Down και ψυχοκινητική καθυστέρηση. Από το 2004 είναι συν- διευθύντρια στο κέντρο ειδικών θεραπειών ΕΝΑΥΣΜΑ. Το κλινικό της ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο σχεδιασμό θεραπευτικών προγραμμάτων στο σπίτι, στο κέντρο, στην κοινότητα με βάση το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, στην εποπτεία επαγγελματιών και στην εκπαίδευση γονέων παιδιών με ΔΑΦ στο Μοντέλο Pyramid και το PECS.
Eίναι πιστοποιημένη Eπόπτρια PECS, Σύμβουλος της Pyramid και εισηγήτρια στα σεμινάρια της Pyramid Εducational Consultants από το 2013. Έχει εκπαιδεύσει εκατοντάδες επαγγελματίες και γονείς στην εφαρμογή του PECS, στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Σλοβενία, στη Βουλγαρία και στη Βόρεια Μακεδονία . Εφαρμόζει το PECS από το 2003 και μαζί με την Ευτυχία Αραμπίσογλου εργάζονται διαρκώς στην προσαρμογή του PECS στον ελληνόφωνο πληθυσμό.


Σοφία Κουλούρα, MSc Ψυχολόγος

Η Σοφία Κουλούρα, ψυχολόγος,  ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής από όπου έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο στην Κλινική Ψυχολογία με κατεύθυνση στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση Συμεριφοράς και ειδίκευση στις εξελικτικές διαταραχές , από το 1999. Είναι Πιστοποιημένη Σύμβουλος της Pyramid Educational Consultants και εισηγήτρια στα σεμινάρια για το Functional ABA και το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid από τον Ιούλιο 2014.  Ασχολείται με την εκπαίδευση και θεραπευτική υποστήριξη ατόμων με διαταραχές αυτιστικού φάσματος, από το 1995, υπό την εποπτεία και καθοδήγηση πιστοποιημένων αναλυτών συμπεριφοράς.  Έχει παρακολουθήσει πληθώρα εκπαιδευτικών σεμιναρίων στην Εφαρμοσμένη Ανάλυση της Συμπεριφοράς και σε θεραπευτικές παρεμβάσεις βασισμένες στην ΕΑΣ όπως DTT,PECS, PRT , VB, και CBT.

Έχει εκπαιδευτεί από το Institute of Applied Behavior Analysis (IABA) και τον Dr. LaVigna, στη Λειτουργική Ανάλυση Συμπεριφοράς (FBA) και στην εφαρμογή Θετικών Συμπεριφοριστικών Προγραμμάτων (Positive Behavior Support Plans).  Από το 2004 είναι μία από τις  επιστημονικές διευθύντριες του κέντρου Έναυσμα. Ως αναλύτρια συμπεριφοράς εποπτεύει θεραπευτικά προγράμματα σχετικά με  την διαχείριση  απρόσφορων συμπεριφορών και  την διδασκαλία λειτουργικών δεξιοτήτων,  και ομαδικά προγράμματα  με στόχο την κοινωνική και συναισθηματική ανάπτυξη παιδιών και εφήβων με ΔΑΦ.

Η κα. Κουλούρα έχει συμμετάσχει ως εισηγήτρια σε σεμινάρια και συνέδρια με αντικείμενο τις ΔΑΦ και την Εφαρμοσμένη Ανάλυσης Συμπεριφοράς στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και παρέχει συστηματικά εκπαίδευση και κλινική εποπτεία σε επαγγελματίες και οικογένειες.

 


Lori Frost, MS CCC-SLP


Caricatures were done by George and Matt at Caricatureking.com

Picture Exchange Communication System®, PECS®, and Pyramid Approach to Education® are the registered trademarks of Pyramid Educational Consultants, Inc.