Σεμινάρια

Ποια είναι τα οφέλη της παρακολούθησης του σεμιναρίου PECS Επίπεδο 1 έναντι της ανάγνωσης αποκλειστικά του εγχειριδίου εκπαίδευσης PECS;

Το Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS, 2η έκδοση παρέχει τη θεωρία πίσω από το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και τα βήματα για τη διδασκαλία του πρωτοκόλλου PECS. Το σεμινάριο PECS Επίπεδο 1 παρέχει επίσης τη θεωρία και τα βήματα για τη διδασκαλία του PECS, αλλά υπάρχουν μεγάλα οφέλη από την παρακολούθηση της κατάρτισης:

 • Θα ακούσετε πραγματικές ιστορίες και παραδείγματα που σχετίζονται με την εφαρμογή του PECS
 • Θα δείτε το PECS σε δράση μέσω βίντεο
 • Δείτε πρακτικές δραστηριότητες και μαθήματα που χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του PECS
 • Θα συμμετέχετε σε ομαδικές δραστηριότητες και συζητήσεις
 • Θα κάνετε πρακτική και παιχνίδι ρόλων στα στάδια του PECS με ανατροφοδότηση από τον εισηγητή
 • Θα ακούσετε τις πιο επικαιροποιημένες λύσεις σε προβλήματα κατά την εφαρμογή
 • Θα πληροφορηθείτε για την τρέχουσα έρευνα

Όταν θα ολοκληρώσετε το σεμινάριο PECS Επίπεδο 1, θα έχετε τις δεξιότητες που απαιτούνται για να ξεκινήσετε το PECS με τους μαθητές ή τα παιδιά σας. Το Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS, 2η έκδοση είναι μία εξαιρετική συμπληρωματική πηγή, οδηγός και εργαλείο αναφοράς κατά την εφαρμογή του πρωτοκόλλου PECS μετά την παρακολούθηση ενός σεμιναρίου PECS.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον τρόπο εγγραφής στο σεμινάριο κατάρτισης PECS μπορείτε να βρείτε εδώ.

Δεν έχω εκπαιδευτεί ποτέ στο να εφαρμόζω PECS. Ποιο σεμινάριο πρέπει να παρακολουθήσω;

Εάν ενδιαφέρεστε να μάθετε πώς να εφαρμόζετε το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS, το Σεμινάριο PECS Επίπεδο 1 είναι αυτό που σας ταιριάζει. Είναι ένα διήμερο γεμάτο με ενδιαφέρουσες πληροφορίες που παρουσιάζονται με δυναμικό τρόπο. Αυτό το σεμινάριο καλύπτει τα ακόλουθα:

 • Τα βασικά συστατικά του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid για τον σχεδιασμό αποτελεσματικών εκπαιδευτικών περιβαλλόντων
 • Στρατηγικές για τη δημιουργία πληθώρας ευκαιριών για επικοινωνία
 • Η σχέση μεταξύ του PECS και παραδοσιακών προσεγγίσεων εκπαίδευσης στην επικοινωνία
 • Πώς να εφαρμόσετε και τα έξι στάδια του PECS χρησιμοποιώντας έναν συμπεριφορικό προσανατολισμό
 • Τα κριτήρια για τη μετάβαση από το PECS σε άλλους τρόπους επικοινωνίας

Θα ολοκληρώσετε το σεμινάριο με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε την εφαρμογή του πρωτοκόλλου PECS με τους μαθητές σας.

Έχω ολοκληρώσει το σεμινάριο PECS Επίπεδο 1. Θέλω να μάθω περισσότερα για το PECS. Τι πρέπει να παρακολουθήσω στη συνέχεια;

Εάν έχετε παρακολουθήσει ήδη το Σεμινάριο Κατάρτιση PECS Επίπεδο 1, χρησιμοποιείτε το PECS για τουλάχιστον τρεις μήνες και θέλετε να μάθετε περισσότερα σχετικά με το PECS ή/και πώς να επεκτείνετε το PECS καθ’ όλη την ημέρα, τότε το σεμινάριο Κατάρτιση PECS Επίπεδο 2 είναι η τέλεια επιλογή. Το σεμινάριο Κατάρτιση PECS Επίπεδο 2 επικεντρώνεται στα ακόλουθα:

 • Επισκόπηση καθενός από τα έξι στάδια του πρωτοκόλλου PECS
 • Πρακτική εξάσκηση και παιχνίδι ρόλων στα στάδια του PECS
 • Επίλυση προβλημάτων για τον μαθητή σας
 • Προσδιορισμός στρατηγικών για την εφαρμογή επικοινωνιακών ευκαιριών σε μια ποικιλία δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια της ημέρας
 • Συζήτηση για προχωρημένες γλωσσικές έννοιες όπως επίθετα, προθέσεις, ρήματα
 • Προσδιορισμός μιας ποικιλίας μαθημάτων σχολιασμού

Αυτή η εκπαίδευση συνδυάζει διάλεξεις, ομαδική συζήτηση και ομαδικές δραστηριότητες καθώς και παιχνίδι ρόλων με άμεση ανατροφοδότηση από τον εισηγητή. Θα ολοκληρώσετε αυτό το σεμινάριο με πολλές νέες ιδέες για να δημιουργήσετε ευκαιρίες επικοινωνίας!

Εγγραφές και Ακυρώσεις

Πώς μπορώ να εγγραφώ σε ένα σεμινάριο;

Μπορείτε να εγγραφείτε ανά πάσα στιγμή online, ή μέσω email ή τηλεφώνου. Συνιστάται να εγγραφείτε τουλάχιστον 10 ημέρες πριν από τις ημερομηνίες έναρξης του εργαστηρίου, ειδικά εάν θέλετε να παραγγείλετε προϊόντα και να τα παραλάβετε στο σεμινάριο.

Ποια είναι η πολιτική ακύρωσης;

Πολιτική ακύρωσης σεμιναρίου που οργανώνεται από την Pyramid:

Όλες οι ακυρώσεις πρέπει να ληφθούν 21 ημέρες πριν από την ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου για να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Οι ακυρώσεις που λαμβάνονται εντός 21 ημερών από την ημερομηνία έναρξης του σεμιναρίου είναι επιλέξιμες για να λάβουν ένα κουπόνι πίστωσης, το οποίο μπορεί να εφαρμοστεί σε ένα μελλοντικό Σεμινάριο που οργανώνει η Pyramid. Γίνονται δεκτές αντικαταστάσεις ονομάτων.  

Πλήρης επιστροφή χρημάτων γίνεται σε περίπτωση ακύρωσης του σεμιναρίου με ευθύνη της Pyramid Educational Consultants.

Επικοινωνία

Πώς μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας αν έχω ερωτήσεις;

Εάν έχετε κάποια ερώτηση σχετικά με το PECS ή τo Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, παρακαλούμε pecsgreece@pecs.com. Μπορείτε επίσης να μας στείλετε απευθείας email στο pecsgreece@pecs.com. Θα απαντήσουμε στην ερώτηση σας εντός 3 εργάσιμων ημερών. Αν έχετε ερωτήσεις σχετικά με την οργάνωση/παρακολούθηση κάποιου σεμιναρίου ή θέλετε περισσότερες πληροφορίες για τις εποπτείες, παρακαλούμε επικοινωνήστε απευθείας στο +30 6937490590.

Ποια είναι η διεύθυνσή σας;

Η διεύθυνση της Pyramid Educational Consultants στην Ελλάδα είναι:
Pyramid PECS Hellas
Τζαβέλλα 42Β
15451 Νέο Ψυχικό
Αθήνα, Ελλάδα

Online Εκπαίδευση

Χρειάζεται να έχω λογαριασμό Zoom για να παρακολουθήσω το Ζωντανό Online Σεμινάριο;

Όχι, δεν χρειάζεστε λογαριασμό Zoom για να εγγραφείτε. Το Zoom είναι ένα λογισμικό συναντήσεων που βασίζεται σε cloud στο οποίο μπορείτε να έχετε άμεση πρόσβαση μέσω του προγράμματος περιήγησής σας (Chrome, Internet Explorer, Safari κ.λπ.) ή μέσω της εφαρμογής Zoom. Για να συμμετάσχετε στη συνεδρία σας, κάντε κλικ στον σύνδεσμο που παρέχεται στο email εγγραφής του σεμιναρίου και θα οδηγηθείτε στον ιστότοπο ή την εφαρμογή Zoom.

Χρειάζεται να πληρώσω για τον λογαριασμό Zoom;

Όχι, δεν χρειάζεται να πληρώσετε για τον λογαριασμό. Είναι ένα λογισμικό συναντήσεων που βασίζεται σε cloud. Ακολουθήστε τον σύνδεσμο εκπαίδευσης που σας έχει σταλεί για να συμμετάσχετε στη συνεδρία.

Χρειάζομαι την εφαρμογή Zoom για να συμμετάσχω στο Ζωντανό Online Σεμινάριο;

Όχι, δεν χρειάζεστε την εφαρμογή Zoom για να συμμετάσχετε στo Ζωντανό Online Σεμινάριο. Η εφαρμογή αποτελεί μια άλλη επιλογή για να συμμετάσχετε στη συνεδρία αντί για το πρόγραμμα περιήγησης ιστού.

Ποιες είναι οι ταχύτητες δικτύου που απαιτούνται για τη σύνδεση μέσω της πλατφόρμας Zoom;

Για τη σύνδεση μέσω Zoom απαιτούνται οι ακόλουθες ταχύτητες δικτύου:

 • 800kbps/1.0Mbps (up/down) για βίντεο υψηλής ποιότητας
 • Για προβολή συλλογής ή/και βίντεο HD 720p: 1.5Mbps/1.5Mbps (up/down)
 • Η λήψη βίντεο HD 1080p απαιτεί 2,5 Mbps (up/down)
Πώς μπορώ να καθορίσω εάν η ταχύτητά μου στο διαδίκτυο πληροί τις απαραίτητες απαιτήσεις για σύνδεση μέσω της πλατφόρμας Zoom;

Εάν δεν είστε σίγουροι εάν η ταχύτητά σας στο διαδίκτυο πληροί τις απαραίτητες απαιτήσεις, δοκιμάστε την ταχύτητά σας στο διαδίκτυο εδώ.

Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε μια δοκιμαστική κλήση στο Zoom.

Πώς μπορώ να καθορίσω εάν η ταχύτητά μου στο διαδίκτυο πληροί τις απαραίτητες απαιτήσεις για σύνδεση μέσω της πλατφόρμας Zoom;

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις απαιτήσεις συστήματος κατά τη χρήση του Zoom μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πού μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλατφόρμα Zoom και πώς λειτουργεί;

Μπορείτε να επισκεφθείτε τη σελίδα υποστήριξης του Zoom εδώ.

Είναι δυνατόν να παρακολουθήσω την εκπαίδευση μέσω του κινητού μου ή του tablet μου;

Ναι, είναι δυνατό να συμμετάσχετε στην εκπαίδευση χρησιμοποιώντας το κινητό τηλέφωνο, το tablet ή το iPad σας.

Εάν χάσω τη συνδεσιμότητα στο Διαδίκτυο και χρειαστεί να χρησιμοποιήσω τους τηλεφωνικούς αριθμούς που παρέχονται, πρέπει να έχει εγκατασταθεί η εφαρμογή Zoom σε αυτό το τηλέφωνο;

Όχι, θα λειτουργήσει ακριβώς όπως ένα κανονικό τηλεφώνημα. Όταν συνδέεστε μόνο μέσω τηλεφώνου, θα μπορείτε να ακούσετε τον παρουσιαστή. Ωστόσο, δεν θα μπορείτε να δείτε τον παρουσιαστή ή την οθόνη του παρουσιαστή.

Εάν χάσω τη σύνδεση στο Διαδίκτυο και χρειαστεί να καλέσω στη συνάντηση μέσω τηλεφώνου, θα χρεωθώ για την κλήση;

Εάν και όταν είναι δυνατόν, παρέχονται δωρεάν αριθμοί. Για να διαπιστώσετε εάν διατίθενται αριθμοί κλήσεων χωρίς χρέωση, ελέγξτε το email με τις πληροφορίες σύνδεσης που σας έχει σταλεί. Οι αριθμοί κλήσης που είναι χωρίς χρέωση θα σημειώνονται με “χωρίς χρέωση” σε παρένθεση μετά τον αριθμό. Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε έναν αριθμό με χρέωση ια να συμμετάσχετε στη συνεδρία του Ζωντανού Online Σεμιναρίου, θα χρεωθείτε τις τυπικές τιμές κλήσεων του παρόχου τηλεφωνικών υπηρεσιών σας. Η χρήση ενός αριθμού κλήσης στη χώρα σας θα αντιμετωπίζεται ως κανονική τηλεφωνική κλήση. Η χρήση ενός αριθμού κλήσης εκτός της χώρας σας θα αντιμετωπίζεται ως κλήση υπεραστικών.

Αυτός ο σύνδεσμος παρέχει μια λίστα με όλους τους διεθνείς αριθμούς κλήσης για την πλατφόρμα Zoom.

Δεν μπορώ να ακούσω τίποτα όταν συνδέομαι στο Zoom. Τι πρέπει να κάνω;

Για την αντιμετώπιση προβλημάτων, ξεκινήστε κοιτάζοντας τις ρυθμίσεις ήχου της συσκευής σας. Εάν χρησιμοποιείτε ακουστικά για να συνδεθείτε, δοκιμάστε τα παρακάτω βήματα:

 • Προσπαθήστε να αφαιρέσετε τα ακουστικά σας και χρησιμοποιήστε τον ήχο του υπολογιστή/συσκευής.
 • Δοκιμάστε να αποχωρήσετε από τη συνεδρία και στη συνέχεια να εγγραφείτε ξανά για να δείτε αν αυτό επιλύει το πρόβλημα.
 • Καλέστε μέσω τηλεφώνου χρησιμοποιώντας τους αριθμούς τηλεφώνου που παρέχονται στο email εγγραφής σας.Ακολουθήστε τις υποδείξεις.Θα χρειαστεί να εισαγάγετε το παρεχόμενο αναγνωριστικό συνάντησης Zoom και σε ορισμένες περιπτώσεις έναν κωδικό πρόσβασης για να συνδεθείτε στην εκπαίδευση μέσω τηλεφώνου.
Δεν μπορώ να ακούσω τη συνάντηση όταν χρησιμοποιώ ακουστικά. Πώς μπορώ να το διορθώσω αυτό;
 • Εντοπίστε το εικονίδιο μικροφώνου στην οθόνη σας και κάντε κλικ στο μικρό εικονίδιο βέλους που βρίσκεται στην επάνω δεξιά γωνία του εικονιδίου μικροφώνου.
 • Θα πρέπει να δείτε την επιλογή “επιλέξτε ηχείο και επιλέξτε μικρόφωνο”. Κάντε κλικ στην επιλογή “δοκιμή ηχείου και μικροφώνου”.
 • Εάν δεν ακούτε τον ήχο κατά τη δοκιμή του ηχείου σας, επιλέξτε το ηχείο που χρησιμοποιείτε (δηλαδή τα ακουστικά σας).
 • Μόλις το επιλέξετε, δοκιμάστε για να δείτε αν μπορείτε να ακούσετε τον ήχο. Αν το κάνετε, θα πρέπει να μπορείτε να ακούσετε τη συνάντηση. Επαναλάβετε την ίδια διαδικασία για να δοκιμάσετε το μικρόφωνό σας.
Ο παρουσιαστής μου ανέφερε ένα εικονίδιο "raised hand" κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Πού βρίσκεται αυτό;

Μεταβείτε στο κάτω μέρος της οθόνης σας, κάντε κλικ στο participant και ανοίξτε το παράθυρο συμμετεχόντων. Στο κάτω μέρος του παραθύρου των συμμετεχόντων, θα βρείτε την επιλογή να σηκώσετε το χέρι (raise hand).

Τι υλικά χρειάζομαι για το σεμινάριο;

Όλα τα υλικά για αυτό το σεμινάριο σας έχουν σταλεί μέσω εταιρίας ταχυμεταφορών και στο email με τις πληροφορίες σύνδεσης. Όλες οι πληροφορίες και οι λεπτομέρειες σχετικά με το εκπαιδευτικό σας υλικό βρίσκονται στο email με τις πληροφορίες σύνδεσης στο σεμινάριο.

Χρειάζεται να εγγραφώ στο Zoom για τη δεύτερη ημέρα της εκπαίδευσης;

Όχι, ο σύνδεσμος εγγραφής που παρέχεται στο email με τις πληροφορίες σύνδεσης θα λειτουργεί και για τις δύο ημέρες, εφόσον χρησιμοποιείτε την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Μπορώ να χρησιμοποιήσω την ίδια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συνδέσω δύο (2) συμμετέχοντες;

Όχι, κάθε συμμετέχων χρειάζεται τη δική του διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου για να συμμετάσχει στη συνεδρία Ζωντανού Online Σεμιναρίου.