Γενικές Ερωτήσεις

Τα προϊόντα σας απευθύνονται μόνο σε άτομα με Διαταραχή Αυτιστικού Φάσματος;

Όχι, τα προϊόντα μας τα οποία χρησιμοποιούνται για την εφαρμογή του πρωτοκόλλου PECS, χρησιμοποιούνται με άτομα που δυσκολεύονται να χρησιμοποιήσουν την ομιλία ως κύριο τρόπο επικοινωνίας  και με άτομα που χρειάζονται να ενισχύσουν την ομιλία τους. Προϊόντα που εστιάζουν στα οπτικά βοηθήματα, στην ενίσχυση και στις δραστηριότητες/μαθήματα είναι κατάλληλα τόσο για μαθητές που φοιτούν σε τυπικά σχολεία όσο και για μαθητές που φοιτούν σε ειδικά σχολεία.

Σε ποιες ηλικίες απευθύνονται τα προϊόντα σας;

Τα προϊόντα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν με άτομα όλων των ηλικιών.

Η Pyramid προσφέρει ψηφιακές εκδόσεις των προϊόντων της?

Ναι. Ωστόσο σε λίγα επιλεγμένα προϊόντα υπάρχει η δυνατότητα να κατεβάσετε ένα ψηφιακό αντίγραφο.

Που μπορώ να βρω τον σύνδεσμο για να κατεβάσω το ψηφιακό προϊόν;

Ο σύνδεσμος για τη λήψη ενός ψηφιακού προϊόντος σας παρέχεται αφού γίνει η αγορά και ολοκληρωθεί η εξόφληση. Ο σύνδεσμος αποθηκεύεται στο «Ο Λογαριασμός μου» μέσα στο ιστορικό παραγγελιών. Επιλέγετε την παραγγελία που περιλαμβάνει το προϊόν που μπορείτε να κατεβάσετε.

Πώς χρησιμοποιώ το CD Pics for PECS?

Μπορείτε να δείτε ένα αναλυτικό εκπαιδευτικό video εδώ.

Οι Εικόνες Προγράμματος είναι διαφορετικές από το PECS 151;

Ναι, οι Εικόνες Προγράμματος περιλαμβάνουν εικόνες από δραστηριότητες που συνήθως χρησιμοποιούνται στο σχολείο, στο σπίτι και στην κοινότητα και διατίθενται σε ένα μέγεθος. Το PECS 151 είναι ένα σετ λεξιλογίου εικόνων που αποτελείται από αντικείμενα και δραστηριότητες που οι μαθητές ζητούν πιο συχνά, καθώς επίσης από προσδιορισμούς και Εκκινητές Πρότασης. Διατίθενται σε δύο διαφορετικά μεγέθη: μικρό και μεγάλο.

Τι περιλαμβάνει το βιβλίο <em>Pyramid Approach to Education, 2η Έκδοση</em>;

Το βιβλίο περιλαμβάνει τα ακόλουθα θέματα:

  • Ο τρόπος που Συμπεριφερόμαστε
  • Τι να διδάξουμε: Λειτουργικοί Στόχοι
  • Ισχυρά Συστήματα Ενίσχυσης
  • Επικοινωνία και Κοινωνικές Δεξιότητες
  • Πρόληψη και Μείωση Απρόσφορων με το Πλαίσιο Συμπεριφορών
  • Γενίκευση
  • Σχεδιασμός Αποτελεσματικών Μαθημάτων
  • Ειδικές Τεχνικές Διδασκαλίας
  • Ελαχιστοποίηση και Διόρθωση Λαθών
  • Συλλογή και Ανάλυση Δεδομένων: Το Γιατί και το Πώς της Συλλογής Δεδομένων
Που μπορώ να απευθυνθώ εάν έχω ερώτηση για κάποιο προϊόν;

Παρακαλούμε επικοινωνήστε με το Τμήμα Προϊόντων με την κα Αραμπίσογλου στο +30 6937490590. Ερωτήσεις σχετικά με τα προϊόντα μπορούν να αποσταλούν και μέσω email στο Τμήμα Προϊόντων στο pecsgreece@pecs.com.

Μπορώ να σας υποβάλλω κάποια ιδέα για ένα προϊόν;

Ναι, παρακαλούμε υποβάλλετε μία πρωτότυπη πρόταση προϊόντος/εικόνας στο  pecsgreece@pecs.com.

Μπορώ να υποβάλλω κάποια ιδέα για εικόνα για το CD Pics for PECS;

Ναι, παρακαλούμε υποβάλλετε τις προτάσεις σας για εικόνες στο pecsgreece@pecs.com.

Παραγγελίες και Πληρωμή

Πώς μπορώ να κάνω προεπισκόπηση τα προϊόντα πριν τα παραγγείλω;

Μπορείτε να δείτε πως χρησιμοποιούνται τα περισσότερα προϊόντα μας,  με την επίσκεψη στην καθορισμένη σελίδα προϊόντος σε αυτήν την ιστοσελίδα ή στο κανάλι μας στο YouTube. Άλλα προϊόντα παρουσιάζονται σε πολλά από τα σεμινάριά μας. Εάν έχετε περισσότερες ερωτήσεις για τα προϊόντα, μπορείτε να μας στείλετε email στο pecsgreece@pecs.com ή να καλέσετε στο +30 6937490590.

Πότε μπορώ να κάνω μία παραγγελία;

Μπορείτε να στείλετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας μας, οποιαδήποτε στιγμή. Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε μέσω email στο pecsgreece@pecs.com. Τηλεφωνικές παραγγελίες γίνονται Δευτέρα-Παρασκευή 9:00πμ-7:00μμ στο +30 6937490590 (εξαιρούνται οι αργίες).

Πώς μπορώ να πληρώσω την παραγγελία μου;

Μπορείτε να πληρώσετε με ονομαστική κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό ή με αντικαταβολή. Η πληρωμή με αντικαταβολή επιβαρύνεται με το ποσό των 3€ από την μεταφορική εταιρεία.
Η αντικαταβολή δεν ισχύει για παραγγελίες εξωτερικού.

Πώς γνωρίζω ότι έχετε λάβει την παραγγελία μου;

Εάν κάνετε την παραγγελία σας ηλεκτρονικά, θα λάβετε ένα email επιβεβαίωσης. Παραγγελίες μέσω τηλεφώνου ή email λαμβάνουν επίσης επιβεβαίωση εφόσον ζητηθεί από τον πελάτη. Οι πελάτες μπορούν να επικοινωνήσουν με το γραφείο μας για να επιβεβαιώσουν και/ή να ελέγξουν τη διαδικασία της παραγγελίας τους καλώντας στο +30 6937490590.

Βρίσκομαι εκτός Ελλάδας. Πως μπορώ να κάνω μία παραγγελία;

Διεθνείς παραγγελίες μπορούν να γίνουν μέσω τηλεφώνου στο +30 6976142142, μέσω email στο pecsgreece@pecs.com ή μέσω της ιστοσελίδας μας. Όλες οι παραγγελίες εξωτερικού γίνονται με προπληρωμή στον τραπεζικό μας λογαριασμό, δεν υπάρχει η δυνατότητα αντικαταβολής.

Φόροι και ΦΠΑ: Εάν τα προϊόντα πωληθούν σε εταιρεία που εδρεύει στην Ε.Ε. η οποία είναι εγγεγραμμένη σε μητρώο ΦΠΑ τότε δεν χρεώνεται το ΦΠΑ των προϊόντων. Εάν η πώληση γίνετε σε ιδιώτη της Ε.Ε., υπάρχει χρέωση ΦΠΑ με τον συντελεστή που αντιστοιχεί στη χώρα προορισμού.

Τι γίνεται σε περίπτωση που η εταιρεία μου απαλλάσσεται από το ΦΠΑ;

Σε περίπτωση που η εταιρεία σας απαλλάσσεται από το ΦΠΑ τότε θέτετε κανονικά την παραγγελία σας στο email [comp_mail] και επισυνάπτετε την απόφαση απαλλαγής από ΦΠΑ.

Η Pyramid μοιράζεται τις προσωπικές μου πληροφορίες;

Όχι. Παρακαλούμε, δείτε την Πολιτική Απορρήτου για περισσότερες πληροφορίες.

Ερωτήσεις σχετικά με την Αποστολή

Πόσο σύντομα θα λάβω την παραγγελία μου;

Συνήθως, οι παραγγελίες αποστέλλονται  με courier εντός 3-5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία παραλαβής της παραγγελίας. Εάν η επιλογή της πληρωμής είναι η τραπεζική κατάθεση, η αποστολή γίνεται εντός 3-5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία πληρωμής. Οι χρόνοι αποστολής για διεθνείς παραγγελίες μπορεί να ποικίλουν. Αποστολές express είναι διαθέσιμες για εσάς επικοινωνώντας με το Τμήμα Προϊόντων.

(Παρακαλούμε δείτε την ενότητα «Πόσο θα κοστίσει η αποστολή της παραγγελίας μου;» για επιλογές και κόστη αποστολών express.) ​

Πόσο θα κοστίσει η αποστολή της παραγγελίας μου;

Οι αποστολές τον παραγγελιών γίνονται με ιδιωτική μεταφορική εταιρεία.

Τα έξοδα αποστολής για τα 2 πρώτα κιλά είναι 3€ για αποστολή παραγγελιών εντός της περιφέρειας Αθηνών και 5€ για αποστολές στην υπόλοιπη Ελλάδα. Κάθε επιπλέον κιλό χρεώνεται με 2€ για την Αθήνα και 2,76€ για την υπόλοιπη Ελλάδα. 

Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται ΦΠΑ 24%.

Εάν ο πελάτης το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει την αποστολή της παραγγελίας του με άλλη μεταφορική εταιρεία με δική του χρέωση, εφ’ όσον η παραλαβή μπορεί να γίνει από τον χώρο μας. Επίσης εάν ο πελάτης το επιθυμεί, μπορεί να επιλέξει την κατεπείγουσα αποστολή της παραγγελίας του, η οποία θα χρεωθεί επιπλέον με βάση την τιμολογιακή πολιτική της εταιρίας αποστολής.

Οι αποστολές στο εξωτερικό γίνονται με ΕΛΤΑ, η χρέωση εξαρτάται από το μέγεθος της συσκευασίας της παραγγελίας, από το εάν θα σταλεί συστημένο ή απλό δέμα και από το βάρος του δέματος. Πριν γίνει η αποστολή της παραγγελίας ενημερώνουμε τον πελάτη μέσω email για τις τιμές των επιλογών αποστολής καθώς αυτές δεν είναι σταθερές και καθορίζονται από τα ΕΛΤΑ. Εάν ο πελάτης το επιθυμεί η αποστολή μπορεί να γίνει με μεταφορική της επιλογής του.

Επιστροφές και Εγγύηση

Ποια είναι η πολιτική επιστροφών και επιστροφής χρημάτων;

Αντικατάσταση προϊόντος ή επιστροφή χρημάτων μπορεί να γίνει εντός 30 ημερών από την ημερομηνία παράδοσης του προϊόντος, εξαιρουμένης της επιστροφής και της αντικατάστασης των εμπορευμάτων. Θα ισχύουν εξαιρέσεις.  Ανατρέξτε στην ενότητα Επιστροφές για την πλήρη Πολιτική Επιστροφής Προϊόντων.

Τι εγγύηση έχουν τα προϊόντα;

Τα προϊόντα που αγοράζονται απευθείας από την Pyramid PECS Hellas έχουν εγγύηση για ελαττώματα υλικού και κατασκευής για ένα ολόκληρο έτος από την ημερομηνία αποστολής, εκτός αν αναφέρεται διαφορετικά. Οποιαδήποτε τέτοια βλάβη θα επισκευαστεί ή το προϊόν θα αντικατασταθεί, κατά την επιλογή μας, μετά την επιστροφή στην αποθήκη μας. Όλα τα προϊόντα φθείρονται με τη χρήση και δεν υπάρχει εγγύηση για την φυσιολογική φθορά.