Τα άτομα που δεν έχουν καθόλου ή έχουν περιορισμένη ομιλία χρειάζονται ένα σύστημα επικοινωνίας που να μπορούν να το αρχίσουν τώρα. Αν εργάζεστε στην ειδική αγωγή ή αν έχετε ένα παιδί με  διάγνωση, ίσως έχετε ακούσει για το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS. Είναι ευρέως γνωστό γιατί είναι μια επιστημονικά τεκμηριωμένη τεχνική και όταν εφαρμόζεται σωστά, δουλεύει! Το PECS μας δίνει μια άμεσα χρήσιμη μέθοδο για να ζητάει κανείς πράγματα, πράξεις και άτομα, με έναν τρόπο που απαιτεί αλλά και ενθαρρύνει την κοινωνική αλληλεπίδραση. Χρησιμοποιώντας τις αρχές της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς, αρχίζει με το να διδάσκει αυθόρμητα αιτήματα και πολύ γρήγορα προχωράει στην ανταπόκριση σε ερωτήσεις και στον σχολιασμό πραγμάτων του άμεσου περιβάλλοντος.

Για όσους εργάζονται με μαθητές προσχολικής ηλικίας με ΔΑΦ ένα ακόμη θετικό είναι το υψηλό ποσοστό παιδιών που αποκτούν αυτόνομη ομιλία μετά την εισαγωγή του PECS. Παρ’όλα αυτά, δεν είναι ποτέ αργά να αρχίσουμε το PECS. Αν και αρχικά ήταν σχεδιασμένο για μικρά παιδιά με αυτισμό, άτομα όλων των ηλικιών, ακόμα κι αυτά που διδάχτηκαν το PECS ως ενήλικες, έχουν κάνει σημαντική πρόοδο και το PECS χρησιμοποιείται επιτυχώς σε πολλά είδη διαγνώσεων.

Οι σύμβουλοι της Pyramid είναι διαθέσιμοι να σας παρέχουν κατ’οίκον εποπτεία σχετική με την εφαρμογή του PECS σύμφωνα με τις ανάγκες του μαθητή σας και του παιδιού σας. Αυτή η εποπτεία μπορεί να κυμαίνεται από μηνιαίες έως ετήσιες επισκέψεις.

Κατ’ Οικον Εποπτειες PECS: