Η εταιρεία μας

Στην Pyramid Educational Consultants βοηθήσουμε άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, αυτισμό και επικοινωνιακές δυσκολίες,  να μάθουν να διαμορφώνουν τη ζωή τους και να συμμετέχουν ενεργά στον κόσμο γύρω τους.  Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό από το ευρύ φάσμα της εφαρμοσμένης ανάλυσης συμπεριφοράς και τις πρακτικές που υποστηρίζονται από τα θετικά αποτελέσματα των ερευνών, δίνουμε στους μαθητές τις δεξιότητες για να μας πουν τι θέλουν, τι χρειάζονται, τι βλέπουν, καθώς και τα μοναδικά εκπαιδευτικά περιβάλλοντα που χρειάζονται για να μάθουν και να εξελιχθούν  όσο το δυνατόν πιο ανεξάρτητοι.

Η εταιρεία ιδρύθηκε στις ΗΠΑ το 1992 από τον Andy Bondy, PhD., και την Lori Frost, MS, CCC-SLP, δημιουργούς του Συστήματος Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και του Εκπαιδευτικού Μοντέλου Pyramid. Ανάπτυξαν αυτές τις πρακτικές, εστιάζοντας στη λειτουργική επικοινωνία, στη μάθηση και στον σχεδιασμό στρατηγικών διδασκαλίας για να υποστηρίξουν τους μαθητές στα καθημερινά περιβάλλοντα και δραστηριότητες. Καθώς η εταιρεία επεκτάθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες χώρες, όλο και περισσότεροι μαθητές όλων των ηλικιών, μαζί με τις οικογένειες τους, τους δασκάλους, και τις θεραπευτικές ομάδες, επωφελήθηκαν και συνεχίζουν να επωφελούνται από το PECS και το Λειτουργικό ΑΒΑ -Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid.

Οι αξίες μας

Είμαστε ένας ενθουσιώδης και καινοτόμος οργανισμός που έχει στόχο να επιφέρει θετικές αλλαγές στις ζωές των ανθρώπων. Θεωρούμε ότι η συνεργασία  στην εξεύρεση αποτελεσματικών λύσεων και τη δημιουργία νέων ιδεών έχουν ύψιστη σημασία όσον αφορά την ανάπτυξη των πελατών μας και των υπαλλήλων μας. Στηριζόμαστε σε δεδομένα, προσαρμοζόμαστε στο ευμετάβλητο περιβάλλον και στις ανάγκες των μαθητών, των οικογενειών και των κοινοτήτων που υπηρετούμε.

Η ομάδα μας τώρα απλώνεται παγκοσμίως και αποτελείται από επαγγελματίες με μία ποικιλία υπόβαθρων που μοιράζονται το πάθος για να προσφέρουν  σε ανθρώπους  όλων των ηλικιών τις δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν να πορευτούν στη ζωή τους στο παρόν και στο μέλλον. Παρέχουμε σεμινάρια σε μία μεγάλη ποικιλία θεμάτων, συμπεριλαμβανομένων του PECS, του Λειτουργικού ΑΒΑ, της επικοινωνίας και της συμπεριφοράς. Προσφέρουμε εποπτεία στο σπίτι, στο σχολείο, στον χώρο εργασίας και στην κοινότητα, για να βοηθήσουμε εσάς και την ομάδα σας να κατανοήσετε ποιες στρατηγικές ταιριάζουν καλύτερα στον μαθητή σας. Εάν έχετε ερωτήσεις ή θέλετε να έρθετε σε επαφή με άλλους που αντιμετωπίζουν παρόμοιες προκλήσεις μπορείτε να συμμετάσχετε στην ηλεκτρονική μας κοινότητα. Προσφέρουμε επίσης μία επιλογή από προϊόντα σχεδιασμένα να χρησιμοποιηθούν με το PECS και να βοηθήσουν  τους μαθητές στην τάξη, στην κοινότητα και στην καθημερινή τους ζωή. Μπορείτε να δείτε τα βίντεό μας όπου παρουσιάζονται τα προϊόντα μας και είναι πάντα χαρά μας να σας βοηθήσουμε καθώς επιλέγετε το υλικό που θα λειτουργεί καλύτερα για εσάς.

Γνωρίζουμε ότι είστε αφοσιωμένοι στο να βοηθήσετε τον/την μαθητή/μαθήτρια σας να έχει την καλύτερη ζωή για τον ίδιο/την ίδια, και θέλουμε να σας στηρίξουμε σε αυτήν τη διαδικασία.

Ιστορικο / Εξελιξη

Όταν οικογένειες και εκπαιδευτές άρχισαν να γίνονται μάρτυρες της θετικής επίδρασης των στρατηγικών που δημιούργησαν οι Lori Frost, MS, CCC-SLP και Andy Bondy, PhD, προκειμένου να βοηθήσουν παιδιά σε περιβάλλον τάξης, το ζευγάρι έλαβε πολλά αιτήματα για να καθοδηγήσει και άλλους στην εφαρμογή των συστημάτων τους. Το επόμενο βήμα ήταν να δημιουργηθεί μια εταιρεία, που θα τους επέτρεπε να αφοσιωθούν στο να φέρουν το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και το Λειτουργικό ΑΒΑ, σε ένα ευρύτερο κοινό. Έτσι το 1992 ίδρυσαν την Pyramid Educational Consultants. Δίδαξαν το πρώτο σεμινάριό τους στο Τέξας το 1993 και η εταιρεία σύντομα επεκτάθηκε και συμπεριέλαβε πρόσθετους συμβούλους για να βοηθήσουν στην παροχή κατάρτισης και να υποστηρίξουν μεμονωμένους πελάτες. Επαγγελματίες από άλλες χώρες άρχισαν να ζητούν να καταρτιστούν και έτσι το πρώτο διεθνές γραφείο της Pyramid, ιδρύθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο, για να ακολουθήσουν σύντομα γραφεία και σε άλλες χώρες μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Από τον πρώτο καιρό της ανάπτυξής του, το υλικό του PECS και του Λειτουργικού ΑΒΑ, αφού επανεξετάστηκε και υποστηρίχθηκε από ειδικούς του χώρου, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες, φέρνοντας δεξιότητες επικοινωνίας και στρατηγικές εκμάθησης σε μαθητές σε όλο τον κόσμο.

Που Βρισκομαστε Σημερα

Γραφείο της Pyramid
Παρεχόμενες υπηρεσίες από την Pyramid

Οι σύμβουλοί μας εργάζονται σε χώρες σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας αποτελεσματικές στρατηγικές και θετικές αλλαγές στις ζωές ατόμων με διάφορες ανάγκες, στόχους και προοπτικές. Το Σύστημα Επικοινωνίας μέσω Ανταλλαγής Εικόνων PECS και το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid (Λειτουργικό ΑΒΑ) είναι ευρέως αποδεκτά στον τομέα του αυτισμού και της εφαρμοσμένης ανάλυσης της συμπεριφοράς και τα εμπιστεύονται όσοι τα χρησιμοποιούν καθημερινά για να επικοινωνούν, να μαθαίνουν, να εργάζονται και να ζουν. Μέχρι σήμερα, τα βασικά μας κείμενα, το Εκπαιδευτικό Εγχειρίδιο PECS και το The Pyramid Approach to Education, έχουν αναθεωρηθεί και μεταφραστεί σε 15 γλώσσες. Η Pyramid έχει γραφεία σε 15 χώρες και συνεχίζει να επεκτείνεται. Επιπλέον, συνεργαζόμαστε με τοπικούς οργανισμούς παγκοσμίως ώστε να κάνουμε τις μεθόδους μας προσβάσιμες σε οποιονδήποτε μπορεί να επωφεληθεί από αυτές.

Ποιους Βοηθαμε

ABA αυτισμος, PECS αυτισμος για Παιδιά και Ενήλικες

Παιδια & Ενηλικες

Οι υπηρεσίες μας βοηθούν άτομα με αυτισμό και άτομα που αντιμετωπίζουν μια σειρά άλλων δυσκολιών, από αναπτυξιακή καθυστέρηση και σωματικές και νοητικές αναπηρίες μέχρι και προβλήματα ακοής, εγκεφαλικά τραύματα και οποιεσδήποτε άλλες συνθήκες δημιουργούν εμπόδια στις καθημερινές λειτουργικές δραστηριότητες. Μαθητές με περιορισμένη λεκτική επικοινωνία, αποκτούν φωνή μέσω του PECS, μαθαίνοντας να αλληλεπιδρούν και να διαμορφώνουν δεξιότητες για μια δια βίου μάθηση. Χρησιμοποιώντας την προσέγγιση του Λειτουργικού ABA, προσαρμόζουμε την τάξη στις ποικίλες ανάγκες των μαθητών, βοηθώντας τους να μάθουν με αποτελεσματικό τρόπο από την αρχή. Χρησιμοποιούμε τα ίδια εργαλεία για να βοηθήσουμε εφήβους και ενήλικες καθώς περιηγούνται στο σχολείο, τη δουλειά και την κοινότητα. Καθώς οι πελάτες μας και οι ομάδες στήριξής τους διαμορφώνουν μαζί την κατεύθυνση που θα πάρει η ζωή τους, τους βοηθάμε να αναπτύξουν τις λειτουργικές δεξιότητες που μπορούν να εφαρμόσουν στις καθημερινές τους αλληλεπιδράσεις και δραστηριότητες.
Προσεγγίζουμε με μοναδικό τρόπο τα άτομα που κάθε φορά εποπτεύουμε, ακούγοντας πρώτα το τι θέλουν να πετύχουν και εφαρμόζοντας στη συνέχεια το σχέδιο που λειτουργεί καλύτερα για την ομάδα τους. Μπορούμε να σας συναντήσουμε οπουδήποτε και με οποιονδήποτε τρόπο λειτουργεί καλύτερα για εσάς, επιτόπια στο σπίτι, στο σχολείο ή σε ένα κέντρο θεραπείας ή μέσω διαδικτύου με κάποια εφαρμογή ζωντανής μετάδοσης.

ABA PECS για Επαγγελματίες

Επαγγελματιες

Μέσα από την εκπαίδευση και τα σεμινάριά μας, παρέχουμε στους επαγγελματίες τα εργαλεία που χρειάζονται για να αρχίσουν να εκπαιδεύουν τους μαθητές τους άμεσα στις λειτουργικές δεξιότητες. Με τo θεωρητικό υπόβαθρο, τα πρακτικά παραδείγματα και τις ευκαιρίες για πρακτική άσκηση με έναν έμπειρο σύμβουλο, κάθε ένα από τα σεμινάριά μας θα σας προετοιμάσει για να εφαρμόσετε τα πρωτόκολλά μας. Τα σεμινάριά μας καλύπτουν μια σειρά θεμάτων και συμμετέχουν σε αυτά επαγγελματίες από διάφορους τομείς. Οποιοσδήποτε και να είναι ο ρόλος σας και με οποιονδήποτε και να δουλεύετε, στόχος μας είναι να σας παρέχουμε την καθοδήγηση που χρειάζεστε για να προσαρμόσετε τις μεθόδους μας στο δικό σας περιβάλλον.

Οι σύμβουλοι μας συνεργάζονται με επαγγελματίες αλλά και με σχολεία και δομές για να τα υποστηρίξουν στη χρήση των συστημάτων μας, προκειμένου να δημιουργήσουν καλύτερα περιβάλλοντα μάθησης. Δίνοντας σε κάθε μαθητή τις λειτουργικές δεξιότητες που χρειάζεται στην καθημερινότητά του, ενισχύεται ένα περιεκτικό και διαδραστικό περιβάλλον μάθησης, μέσα στο οποίο ο καθένας υποστηρίζεται στην επίτευξη του μέγιστου των δυνατοτήτων του.

Μπορούμε να σας βοηθήσουμε να οργανώσετε την αίθουσα διδασκαλίας και το αναλυτικό πρόγραμμα χρησιμοποιώντας το Εκπαιδευτικό Μοντέλο Pyramid, να βοηθήσετε την ομάδα σας να δημιουργήσει και να εργαστεί για κοινούς στόχους, και να συνεργαστεί για να ξεπεράσει τα εμπόδια που δημιουργούνται καθώς οι μαθητές σας αναπτύσσουν τις δεξιότητές τους.

ABA PECS για Οικογένειες

Οικογενειες

Η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των μελών της οικογένειας, επιτρέπει σε όλα τα μέλη της οικογένειας να ευημερούν και να είναι σε θέση να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλον. Οι στρατηγικές μας έχουν ως στόχο να βοηθήσουν τα άτομα να επιτύχουν, όχι μόνο στην τάξη αλλά και στο σπίτι, στην κοινότητα τους και όπου αλλού πηγαίνουν. Οι φροντιστές και τα αδέρφια  είναι σημαντικά μέλη της ομάδας σε αυτήν τη διαδικασία. Έχουμε σχεδιάσει τα εργαλεία μας ώστε να είναι χρήσιμα σε όλα τα μέλη της οικογένειας και να μπορούν εύκολα να ενσωματωθούν σε πολυάσχολα προγράμματα, παρέχοντας σε εβδομαδιαία βάση, ευκαιρίες για επικοινωνία και δημιουργία δεξιοτήτων. Ορισμένες οικογένειες συνεργάζονται μαζί μας στην αρχή για να γίνει σωστά η έναρξη του προγράμματος του μαθητή, ενώ με κάποιες οικογένειες έχουμε οικοδομήσει σχέσεις εποπτείας για πολλά χρόνια. Όσος και να είναι ο χρόνος που περνάμε με την οικογένειά σας, είμαστε αφοσιωμένοι στο να σας βοηθήσουμε να επιτύχετε τους στόχους σας.

Οι γονείς που παρακολουθούν τις εκπαιδεύσεις μας, είναι σε θέση να χρησιμοποιούν τις μεθόδους μας  μέσω πρακτικών συμβουλών, επίδειξης και παιχνιδιού ρόλων. Οι σύμβουλοί μας θα σας καθοδηγήσουν στη θεωρητική υποδομή και θα σας προετοιμάσουν για να χρησιμοποιήσετε αυτά τα εργαλεία και τις στρατηγικές με το παιδί σας αμέσως. Είμαστε πάντα πρόθυμοι να σας παρέχουμε καθοδήγηση καθώς προχωράτε, απαντώντας στις ερωτήσεις σας και βοηθώντας σας να αντιμετωπίσετε όποιες δυσκολίες προκύπτουν.